Tesla, компанията на милиардера Илон Мъск, планира да започне да

...
Tesla, компанията на милиардера Илон Мъск, планира да започне да
Коментари Харесай

Tesla ще произвежда електромобил за €25 000 в Германия

Tesla, компанията на милиардера Илон Мъск, възнамерява да стартира да предлага по-достъпни електрически автомобили. Цената най-вероятно ще е към 25 000 евро, а първата численост ще излезе от завода на компанията покрай Берлин, оповестява Reuters, базирайки се на свои източници. Новината идва на фона на упования за това по какъв начин компанията възнамерява да продължи развиването на електрически транспортни средства, тъй че да реализира всеобщо разпространяване на своите коли.

Източникът, който отхвърли да бъде назван, не сподели по кое време ще стартира производството.

Tesla отхвърли коментар. Нейните акции нарастнаха с 3% в предпазарната търговия в Съединените щати в 09:10 GMT.

Високата цена на електрическите коли – съчетана с високи лихвени проценти – е един от няколкото фактора, които попречват навлизането на технологията в Европа и Съединените щати, демонстрират потребителски изследвания.

Средната цена на дребно на EV в Европа през първата половина на 2023 година е била над 65 000 евро, съгласно изследователската компания за коли JATO Dynamics, спрямо малко над 31 000 евро в Китай.

Мъск от дълго време планираше да направи по-достъпна електрическа кола, само че сподели през 2022 година, че към момента не е усвоил технологията и отсрочи проекта.

Все отново източници споделиха на Reuters през септември, че производителят на коли се доближава към иновация, която ще му разреши да форсира производството и ще понижи разноските.

Разширяването на всеобщия пазар е от решаващо значение за реализиране на задачата на Tesla да усили доставките на транспортни средства до 20 милиона до 2030 година, отличавайки я от съперници като Volkswagen, които заобикалят да дефинират цели за доставка и вместо това концентрират своите тактики върху отбрана на маржовете на облага при прехода към електрически автомобили.
Повишение на заплатите
Главният изпълнителен шеф Илон Мъск посети завода в Грюнхайде в петък и благодари на личния състав за тяхната упорита работа, излиза наяве от видео, показано в обществената медийна платформа X на Мъск.

На същата среща той осведоми личния състав за проектите за създаване на автомобила на стойност 25 000 евро там, сподели източникът.

Германският цех сега създава Model Y, най-продавания електрически автомобил в Европа.

Автомобилният производител възнамерява да удвои потенциала на немския цех до 1 милион автомобила годишно, само че не е дал настояща информация за това какъв брой коли създава там от март, когато сподели, че е създал 5000 автомобила за седмица - което се равнява на към 250 000 годишно.

Местните управляващи споделиха през октомври, че са поискали от компанията да даде спомагателна информация за това по какъв начин проектите за разширение ще се придържат към законите за запазване на природата и по-късно ще вземат решение дали да ги одобрят, без да дават времева рамка.

Tesla също по този начин осведоми служащите в петък, че целият личен състав ще получи 4% нарастване на заплатите от ноември нататък, като индустриалните служащи ще получават спомагателни 2500 евро на година от февруари 2024 година - еквивалентно на 18% нарастване на заплатите за 1-1/2 години.

Германският профсъюз IG Metall съобщи през 2022 година, че заплатите на Tesla са с към 20% под тези, предлагани в груповите трудови контракти на други производители на коли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР