Tesla иска да удвои продажбите си на автомобили в Германия

...
Tesla иска да удвои продажбите си на автомобили в Германия
Коментари Харесай

Tesla иска да удвои продажбите си в Германия

Tesla желае да удвои продажбите си на коли в Германия до 80 000 тази година, съобщаи немското седмично издание Automobilwoche, представено от Bloomberg. Изданието се базира на локален управител.

Производителят на електрически автомобили е продал 39 714 броя в най-голямата стопанска система в Европа през 2021 година и ще продължи да се стреми към годишно удвояване на доставките, оповестява още немската медия.

Компанията е продала 24 734 коли в страната от началото на годината до август и ще се стреми да притегли още клиенти с отварянето на магазини и подобряването на офертите за обслужване.
 Германският цех Tesla посреща още едно затруднение
Германският цех Tesla посреща още едно затруднение

Компанията желае да разшири фабриката си, само че разискванията за това са отсрочени

Tesla се стреми да усили продажбите си в Германия, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск съобщи първите коли Model Y, създадени в завода край Берлин, на клиенти през март. Разширението на фабриката обаче беше спряно, откакто локалният общински съвет отсрочи за неопределен срок гласоподаване за нейното развиване.

Според кмета няма нужната изясненост по отношение на разширението, съгласно отчета на немските медии.

Строителството на фабриката в Германия за Tesla може да се опише като главоболие: компанията мъчно се справяше с локалната администрация и природозащитните групи в страната през последните няколко години.
 Tesla е произвела 1 милион електрически автомобили в Китай
Tesla е произвела 1 милион електрически автомобили в Китай

Въпрки цифрите, има закъснение в производството
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР