Tesla Inc заяви, че планира да разшири използването на по-евтини

...
Tesla Inc заяви, че планира да разшири използването на по-евтини
Коментари Харесай

Tesla ще използва китайските желязо-базирани батерии

Tesla Inc съобщи, че възнамерява да разшири потреблението на по-евтини акумулатори, основани на желязо. Компанията възнамерява да ги употребява в своя електрически камион Semi и в по-достъпните електрически транспортни средства.

Главният изпълнителен шеф Илон Мъск се застъпи за технологията за акумулатори с литиево-железен фосфат (LFP), доминирана от китайски снабдители, като сподели през март, че „ по-голямата част от тежката работа за електрификация ще бъдат основани на кафези с желязо “.

Но за китайските снабдители би било предизвикателство да строят заводи за акумулатори в Съединените щати заради политическото напрежение сред двете страни.

Най-големият производител на електрически коли в света написа в своя документ за „ Главен проект, част 3 “, оповестен в сряда, че ще употребява LFP акумулатори за тежки електрически камиони с „ пай обсег ", които назовава „ Полулеки “, без да дава детайлности, да вземем за пример дата за стартиране на пазара.

Tesla предишния декември стартира да доставя своите електрически камиони Semi с по-дълъг пробег от 500 благи с едно зареждане и които употребяват акумулатори въз основата на никел. Tesla по-рано сподели, че ще пусне и версия с пробег от 300 благи.

Автомобилният производител сподели, че препоръчаните от него дребни електрически транспортни средства ще употребяват LFP акумулатори с потенциал от 53 киловатчаса (kWh), против 75 kWh за Model Y и Model 3.

Tesla съобщи предишния месец, че ще понижи на половина разноските за сглобяване на бъдещите генерации коли, които ще се създават в нейните заводи в Мексико и на други места.

Компанията сподели, че ще употребява LFP акумулатори в своите коли със междинен размер, Model 3 и Model Y, без да показва по кое време ще стартира да го прави.

В момента Tesla употребява основани на никел акумулатори за множеството от своите коли Model 3 и Model Y, продавани в Съединените щати.

Мъск и други последователи на LFP показаха изобилието и по-ниските цени на желязото като основен фактор, надделяващ над минусите, които попречват приемането на LFP кафези в международен мащаб. Те са по-големи и по-тежки и нормално съхраняват по-малко сила от основаните на никел кафези, което обезпечава по-малък пробег.

LFP клетките съставляват и по-малък риск от пожар, в сравнение с основаните на никел.

В момента Tesla доставя LFP акумулатори от китайската Contemporary Amperex Technology Co, която няма фабрика в Съединените щати. Южнокорейският снабдител на Tesla, LG Energy Solution, съобщи, че възнамерява да създава LFP акумулатори в препоръчаната от него фабрика в Аризона.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР