Tesla и SpaceX – двете компании, ръководени от милиардера Илон

...
Tesla и SpaceX – двете компании, ръководени от милиардера Илон
Коментари Харесай

Tesla и SpaceX притежават много повече биткойни, отколкото се предполагаше

Tesla и SpaceX – двете компании, ръководени от милиардера Илон Мъск – разполагат с биткойни на обща стойност  над 1.3 милиард $. Това демонстрират данните на платформата за разбор на блокчейн веригата Arkham, представени от Yahoo Finance.

Според тяхната информация Tesla държи биткойни за над 771 милиона $ в своите портфейли, до момента в който SpaceX има криптовалута за почти 555 милиона $.

Докладът дава и спомагателна информация за историята на биткойн транзакциите на двете фирмите от началото на 2021 година По-специално, по време на криптосрива от май 2022 година и Tesla, и SpaceX са продали забележителна част от своите биткойни, защото цените се сринаха. Въпреки че тези продажби са донесли чиста загуба за SpaceX, Tesla е съумяла да излезе на нула.

В последна сметка биткойн портфейлът на SpaceX се е възвърне до ноември 2023 година, съвпадайки с настоящия тренд за повишаване. Оттогава цената на криптовалутата съвсем се удвои, което би трябвало да е донесло на SpaceX до настояща облага от 132 милиона $ от притежаваните биткойни. Tesla, въпреки това, би трябвало да се радва на $455 милиона облага от биткойните си.

Тези констатации, в случай че са точни, допускат, че вложенията на Tesla и SpaceX в биткойни преди този момент са били подценявани. Преди това анализатори оценяваха притежанията на Tesla на към 9720 биткойна, до момента в който инвестицията на SpaceX остана незнайна. Анализът на Arkham разкрива, че Tesla държи повече от 11 509 биткойна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР