Tesla е спряла покупките на превозни средства с помощта на

...
Tesla е спряла покупките на превозни средства с помощта на
Коментари Харесай

Tesla спря покупката на коли с биткойни

Tesla е спряла покупките на транспортни средства благодарение на биткойн заради опасения за климатичните промени, съобщи нейният изпълнителен шеф Илон Мъск в Туитър.
Биткойнът падна с повече от 10% след туита, в същото време поевтиняха и акциите на Tesla.
Съобщението на компанията през март, че ще одобри криптовалутата като платежно средство, беше посрещнато с отвращение от някои природозащитници и вложители.
През февруари производителят на електрически коли разкри, че е купил биткойни на стойност 1,5 милиарда $.
Но в четвъртък се отхвърли от предходните си мнения.
" Ние сме загрижени от бързо възходящото потребление на изкопаеми горива за рандеман на биткойни и транзакции, изключително въглища, които имат най-лошите излъчвания от всички горива ", написа Мъск.
 Криптовалутата става противозаконна в Индия Криптовалутата става противозаконна в Индия
Индийското държавно управление създава законопроект, с който ще забрани криптовалутата в страната и нейното потребление като механизъм за тр...
" Криптовалутата е добра концепция... само че това не може да идва за сметка на огромни разноски за околната среда. "
Той също по този начин сподели, че производителят на електрически автомобили няма да продава своите биткойни и има намерение да употребява крипртовалутата за транзакции незабавно щом минната индустрия премине към потребление на по-устойчива сила.
Пазарните анализатори виждат този ход като опит на Tesla да успокои опасенията на вложителите, които са фокусирани върху изменението на климата и устойчивостта.
" Но един безсрамник може да допусна, че това е просто следващият ход на Илон Мъск да повлияе на пазара на криптовалути, както той правеше толкоз доста пъти ", сподели Джулия Лий от Burman Invest.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР