Tesla е поредната голяма компания, която бяга от скъпата Калифорния(снимка:

...
Tesla е поредната голяма компания, която бяга от скъпата Калифорния(снимка:
Коментари Харесай

И Tesla реши да избяга от Калифорния в Тексас


Tesla е следващата огромна компания, която бяга от скъпата Калифорния
(снимка: CC0 Public Domain)

Американският производител на електрически автомобили Tesla ще реалокира централата си от Калифорния в Тексас. Изпълнителният шеф Илон Мъск разгласи този ход на годишното заседание на акционерите на компанията в Остин.

Мъск уточни няколко аргументи за решението, като сподели пред акционерите, че калифорнийската фабрика във Фримонт е „ задръстена ”. Освен това за чиновниците на компанията е доста мъчно да си намерят жилища на налични цени в Калифорния.
още по тематиката
„ Има ограничавания за това какъв брой можете да пораснете като бизнес в региона на залива. В Остин нашата фабрика е на пет минути от летището и на 15 минути от центъра на града ”, сподели той, представен от.

Анализаторите считат, че има и друга причина за преместването и тя е обвързвана с метода, по който управлението реагира на пандемичните ограничения. През май Мъск имаше конфликт с локални политици в Калифорния, откакто му беше подредено да затвори завода на Tesla във Фримонт. Още тогава Мъск написа в Twitter: „ Tesla ще реалокира неотложно щаба си и бъдещите си стратегии в Тексас/Невада ”.

Tesla не е първата компания, която се реалокира от Калифорния в Тексас. През 2020 година софтуерният колос, че се реалокира от Силициевата котловина в Остин. HP и производителят на коли Toyota също реалокираха централите си в Тексас от Калифорния.

Предполага се, че това е обвързвано с по-строгите трудови закони и, спрямо другите щати. Обратно, Тексас е прочут с по-евтина работна ръка и по-малко строги регулации.

Самият Мъск се реалокира да живее в Тексас в края на предходната година, с цел да се концентрира върху новия цех за произвеждане на коли на Tesla там. Неговата ракетна компания SpaceX има площадка за изстрелване в южния завършек на Тексас.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР