Tesla беше принудена да изтегли около 2,2 милиона автомобила в

...
Tesla беше принудена да изтегли около 2,2 милиона автомобила в
Коментари Харесай

Tesla изтегля милиони коли заради проблем

Tesla беше принудена да изтегли към 2,2 милиона автомобила в Съединени американски щати, защото размерът на шрифта на предупредителните светлини не е верен.

В един от най-големите ходове от този тип Tesla изтегли съвсем всички свои американски единици, възлизащи на към 2,2 милиона автомобила, заради прекомерно дребния размер на шрифта на предупредителните светлини. Това визира основно функционалностите за паркиране, прекъсване и антиблокираща спирачка.

Изтеглянето се отнася най-много за 2012-2023 Model S на Tesla, 2017-2023 Model 3, 2024 Cybertrucks, 2016-2024 Model X и 2019-2024 Model Y.

За тези транспортни средства размерът на шрифта на предупредителната светлина за функционалностите на спирачката, антиблокиращата спирачка и паркирането е по-малък от 3,2 mm (⅛ инча). Това нарушава Федералните стандарти за сигурност на моторните транспортни средства за хидравлични и електрически спирачни системи, както и спирачни системи за леки транспортни средства.

Проблемът може евентуално да утежни риска от произшествия, макар че съгласно отчет на Националната администрация за сигурност на придвижването по пътищата (NHTSA) от 30 януари, Tesla сподели, че не знае за пострадвания, произшествия или смъртни случаи, които са настъпили заради този проблем.

Компанията към този момент стартира да пуска безвъзмездна софтуерна актуализация по въздуха, която ще направи размера на шрифта на тези основни предупредителни знаци по-голям.

Tesla и проблемите на Model Y и Model 3 със сервоуправление

Tesla също неотдавна се сблъска с към 2388 недоволства по отношение на функционалността си за сервоуправление, съгласно обособен отчет на NHSTA.

Няколко притежатели на Model Y и Model 3 от 2023 година означиха, че или въобще не могат да завъртят кормилата, или че действието изисква доста повече старания от преди. Съобщения към лидера, показващи, че зареждането е деактивирано или понижено, също се появяват дружно с тези проблеми.

Това накара Службата за следствие на недостатъци (ODI) да стартира авансово следствие по отношение на казуса, където разкри, че свързва една злополука с тези проблеми с кормилото. В съответния случай водачът не съумя да приключи десен завой в кръстовище и се блъсна в автомобил.

Според ODI повече от 50 транспортни средства към този момент е трябвало да бъдат изтеглени заради загуба на ръководство, с още няколко недоволства за коли, блокиращи пътища и кръстовища.

Илън Мъск е лишен от 55,8 милиарда $ (51,67 милиарда евро) пакет от заплати

Наскоро компенсационният пакет от 55,8 милиарда $ на Илон Мъск от Tesla, един от най-големите в корпоративната история на Съединени американски щати, беше анулиран от арбитър от Делауеър Катлийн Маккормик, която го назова „ неосъществим “.

Съдията постанови, че големият пакет е непотребен и даже неправдив, до момента в който юристите на Tesla настояват, че е оказал помощ на Мъск да остане зает с компанията.

Според Мъск парите са били за прогрес в междупланетните пътувания. " Това е метод да отведем човечеството до Марс. Така че Тесла може да помогне за евентуалното реализиране на това. "

Въпреки това, арбитър Маккормик уточни в решението си: „ Пометени от реториката на „ всичко нагоре “ или може би озадачени от апела на Мъск за суперзвезда, бордът в никакъв случай не зададе въпроса за 55,8 милиарда $: Беше ли въобще нужен проектът, с цел да задържи Tesla Мъск и да реализира задачите си? "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР