Терзиев изритва от улицата всички таксита, оставя само електрически. План

...
Терзиев изритва от улицата всички таксита, оставя само електрически. План
Коментари Харесай

Скандал!: Терзиев изритва от улицата всички таксита, оставя само електрически! Ще гушне над 300 милиона лева?

Терзиев изритва от улицата всички таксита, оставя единствено електрически. План безусловно всички таксиметрови коли в София да бъдат електрички се разисква под сурдинка в обкръжението на кмета от Държавна сигурност и доближените му розови понита от „ Спаси София ” на Борис Бонев, сигнализира пред Narod.bg осведомен източник от Столичния общински съвет.

Аргументът е явен – европейска наклонност за нахлуване на „ екологични ” транспортни средства с нулеви излъчвания въглероден диоксид, с цел да е ясно, че управата на София се грижи за народа.

Да, но не, съгласно източника проектът смърди извънредно на лобизъм, тъй като който уреди такава договорка, ще взе участие в разпределянето на затлъстял бонус от покупката на над 5000 електрически таксита. Общо в София сега се движат към 5600 таксита, като към този момент е планувана покупката на 300 електрички от една от огромните „ жълти ” компании. Това значи, че остава да се сменят най-малко 5300 автомобила.

При междинна стойност на кола от ниския клас като Kia Niro към 60 000 лв., можем да си представим защо иде тирада – подмяната ще коства над 300 милиона лв..

И, по изцяло нашенска традиция, уредниците на богоугодната самодейност заслужават отговарящ бонус. Ако и тук се кара „ по традиция ” от 20-30 %, стотина „ милки ” май ще отидат в „ вярното чекмедже ”, изрази опасенията си общинарят пред Narod.bg.

Проверката ни сподели, че сега в София има 131 стоянки за таксита с едвам 729 места. Т.е., нещастието с трафика няма да откри решение в обозримо бъдеще.

 

Източник – Narod.bg

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР