- Тервел, здравей. Какво правиш? - В момента рисувам със

...
- Тервел, здравей. Какво правиш? - В момента рисувам със
Коментари Харесай

Тервел Пулев на 40: Планове не правя, защото животът ги променя бързо

- Тервел, здравей. Какво правиш?

- В момента рисувам със сина си.

- Да не си записал инцидентно художествената академия?

- Неее. Въпреки че в шести клас учителят по изобразяване доста искаше да спра с бокса и да стана художник. Имал съм доста точна ръка. Е, не съумя. Все отново тъкмо бях станал за първи път републикански първенец за юноши и нямаше мощ на земята, която да ме накара да спра с бокса.

- Как се усеща един боксьор на 40?

- Благословен. С прелестно семейство и другари. Просто чудесно се усещам. Всичко е прелестно.

- Имаш ли проекти за идващите 40?

- Не. Планове не би трябвало да се вършат. Защото, до момента в който правиш проекти, той, животът, те е изненадал. Радвам се, че съм си подредил нещата по този начин, че да се движат в посоката, в която аз желая. За мен и за околните ми.

- Боксът влиза ли в твоите най-близки цели?

- Разбира се. Чувствам се мощен физически, ментално, всячески. Боксът е моят живот, няма смисъл още да спирам. Плюс това съм в челото на ранглистата, играх сносно против един от най-хубавите в категорията - Коваленко. Боксът постоянно е в краткосрочните ми цели.

- Кога може да се чака още веднъж да излезеш на кръга?

- През февруари. Засега вървят договаряния за съперник. Не знам още кой ще е. Но аз към този момент започнах подготовка, с цел да съм подготвен. Който и да е противникът ми, аз би трябвало да съм изцяло квалифициран, с цел да изляза против него.

- Защо в бокса има толкоз спортно дългоденствие, а не е като в някои други спортове, където завършват доникъде на 30-те години?

- Това може би важи за по-тежките категории, като има едно огромно изключение в лицето на Мани Пакиао при леките. Няма предписание за това. Ако правиш добра подготовка, в случай че вярно тренираш, в случай че вярно се храниш, то ще бъдеш на равнище много дълго време. Това е единствената причина. Но това важи и за други спортове, даже във футбола. Виждате на какво равнище са Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Единият стана международен първенец.

- Случайно да не си записал някое друго висше, откакто завърши с юридическото?

- Не. Но за сметка на това дисертацията ми е съвсем подготвена. Започнах я през 2019 година Сега вървят последните редакции и разяснения. Реално е написана. След това ще би трябвало да ми дадат дата за отбрана.

- Да, сещам се, че даже на здравната конференция на БФС една от точките бе твоята дисертация.

- Така е. Аз се усещам пълностоен докторант. Не съм пропуснал нито една лекция. Въпреки че можех. Просто ми харесва това, което върша. Реално имам публикации, други писания, които са оповестени в годишника на НСА. Обичам да се занимавам с просвета, тъй като тя е в основата на спортните триумфи. Не желаех да се приказва, ето го Тервел Пулев, той е еди- къде си, поради това го няма. Пък изпитвам наслаждение от това, което върша.

- Каква е тематиката на дисертацията?

- Много е дълго името. Важна е специалността - “Теория и методология на спорта ”. И не считам да спирам единствено с дисертацията. Защото считам, че науката е доста значима за триумфите в спорта. Много хора не считат по този начин и съгласно мен бъркат съдбовно.

- Кога съумя да се оправиш с теоретичен труд сред фамилията, тренировките и всичко останало?

- Реално на мен обществената изолираност ми се отрази сносно. (Смее се) Тогава ми се роди и Самуил, най-малкият ми наследник. Успях да направя дисертацията и още куп неща.

- Кой е най-големият подарък, който очакваш за рождения си ден?

- 40 не се честват, твърди поверието. Така че чакам с най-голямо неспокойствие позвъняванията от приятелите. Хората, които в никакъв случай не са ме предали. Семейството и най-близкия ми кръг другари. Вярно, с някои се чуваме от рожден ден на рожден ден, само че знаем, че постоянно можем да разчитаме един на различен. Поздравленията на децата ми, на брачната половинка. Защото това е всичко, което би трябвало на един човек, с цел да се усеща пълностоен, на колкото и години да бъде.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР