Тервел Пулев стоеше в сянката на своя брат Кубрат при

...
Тервел Пулев стоеше в сянката на своя брат Кубрат при
Коментари Харесай

Прожекторите са върху Тервел Пулев

Тервел Пулев стоеше в сянката на своя брат Кубрат при професионалните боксови изяви. По-малкият брат подгряваше Кобрата на огромните галавечери в България и Съединени американски щати, само че довечера бронзовият медалист от олимпиадата в Лондон ще бъде озарен от прожекторите.

В пловдивската зала „ Колодрума “ Тервел Пулев ще нападна своята втора купа. Той ще се боксира с рисковия американец Дишон Уебстър в 12-рундова борба. Победителят ще си тръгне с интернационалния пояс на Световната боксова асоциация в полутежка категория. При триумф 37-годишният софиянец ще има голям късмет да влезе в Топ 10 на международната класация.

Пулев ще гони своята 15-а победа при експертите. До момента той отхвърли 12 от своите противници. Годината не стартира доста добре за Тервел. Той надделя в доста завързан мач Мич Уилямс, само че счупи ръка. Продължителното лекуване му попречи да направи повече мачове през сезон 2019-а, само че преди няколко седмици двукратният европейски вицешампион се завърна със жанр. Той нокаутира още в първия рунд ветерана Кай Курваза на галавечер в Германия.

Дишон Уебстър (12 победи, 6 с нокаут, 2 загуби и 2 равни) за пръв път ще се бие отвън своята татковина. В последните си три мача той се показа много мощно и записа най-ценната победа в своята кариера – над някогашния кандидат за международната купа и клиент на Дон Кинг Маркус Оливейра.

В стилово отношение Уебстър пасва доста добре на Тервел Пулев. Той има проблеми при офанзиви в тялото и смяна на равнищата. От друга страна двукратният участник в американския шампионат „ Златните ръкавици “ е потвърдил, че може да бъде извънредно конкурентен.

На галавечерта в Пловдив ще забележим и един неповторим реванш от огромната галавечер в зала „ Арена Армеец “ през предходната година. Спас Генов ще боксира още веднъж с Леван Шония (Груз). Първият мач се прочу из целия свят. След края на срещата грузинецът скочи да бие своя секундант и управител Алексей Кособоковс. Той беше гневен, че са понижили боря на рундовете в последния миг от осем на шест. Непосредствено преди края на мача Шония имаше мощни моменти. Сега той ще има късмет да се потвърди против непобедения български боксьор от лека-тежка категория.

В друга борба с българско присъединяване Коко Тайсъна ще се бие в 8-рундов конфликт от лека-тежка категория против Борислав Занков – Боби Бокса. Джоана Нуамеруе ще направи своя професионален боксов дебют.

На кръга ще се качи и Пенчо Цветков. 19-годишният пловдивчанин ще направи своя втори мач в тежка категория. Негов съперник е опитният латвиец Едгарс Калнарс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР