Тервел Пулев ще има нов мач в събота в Германия.

...
Тервел Пулев ще има нов мач в събота в Германия.
Коментари Харесай

На Тервел Пулев му се услади, още в събота отново на ринга

Тервел Пулев ще има нов мач в събота в Германия. Седмица откакто реализира петата си поредна победа в професионалния бокс, българинът още веднъж се качва на кръга. Миналата събота Тервел Пулев завоюва против украинеца Артьом Редко с механически нокаут в третия рунд в Берлин, а тази събота (18 ноември) му следва нов дуел в Германия.

Този път Тервел ще се боксира в специфична галавечер в памет на именития треньор Фриц Здунек. Тя ще се организира под надпис " В чест на Фриц " в Нойщат-Гвеле, наоколо до Шверин - градът, който в продължение на десетилетия се гордее с най-хубавия клуб по бокс в цяла Германия, управителен от самия Здунек.

Съперник на последния олимпийски медалист в историята на българския бокс е Михаил Куцишвили - боксьор №1 на Грузия, който има 44 победи, 24 от тях с нокаут в професоналната си кариера. Срещата на Тервел Пулев против Куцишвили е избрана за основна в галавечерта, планувана е за осем рунда и ще стартира под №5, последна в програмата.

Специален посетител на събитието ще бъде и Ули Вегнер - персонален треньор на Кубрат Пулев в " Зауерланд ", който е един от най-близките другари на Фриц Здунек. Редом до Тервел на галата ще бъде и Кубрат, който го поддържаше наоколо до кръга и при триумфа над Редко в Берлин. Боксовата церемония е с начален час 18:00 часа.

Фриц Здунек е считан за един от най-хубавите треньори по бокс в историята, както при дилетантите, по този начин и при експертите. Дългогодишен ментор на братята Виталий и Владимир Кличко. Желаещите да участват, могат да го създадат в Neustadt -Glewe, Sporthalle " Zur Kuhdrift ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР