Тервел Пулев посочи бързината като един от ключовите елементи, които

...
Тервел Пулев посочи бързината като един от ключовите елементи, които
Коментари Харесай

Тервел: Бързината ще е решаваща за изхода от мача между Кубрат и Джошуа

Тервел Пулев уточни бързината като един от основните детайли, които могат да наклонят везните в посока на брат му Кубрат или на Антъни Джошуа. Интернационалният първенец на WBA има вяра, че Кобрата има действителен късмет да пренапише историята и да стане първият българин, който стъпва на международния връх в тежка категория на професионалния бокс. 38-годишният столичанин ще срещне първенеца на IBF, WBA, WBO и IBO на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон. Коефициентът за триумф на Кубрат съгласно водещите букмейкъри е към 8.50, до момента в който този на Ей Джей е в порядъка на 1.09.

“Много хора плюеха, че Кубрат е отказал мача с Джошуа преди време, тъй като го е било боязън, само че се видя, че не е правилно. Истината излезе нескрито. Кубрат е доста друг от Анди Руис и мъчно може да се направи съпоставяне. Общото е, че двамата са мощни боксьори и на Джошуа няма да му е елементарно. Видях, че коефициентите на
букмейкърите, не са изгода на брат ми, само че аз имам вяра в Кубрат и опцията му да завоюва. Стиловете им са сходни, наподобяват си като метод на боксиране. Бързината ще реши всичко. Този, който е по-бърз, по-рязъм, ще вземе преимущество.

Видяхте, че Джошуа си смени радикално тактиката във втория мач с Руис и това му донесе преимущество. В първия мач Антъни не подходи съществено, влизаше в близка отдалеченост, където е комфортното за Руис, и не правеше нужното, с цел да се защищава. Влизаше вътре без да взема ограничения, и по този начин Джошуа се озова на земята и за мен се отхвърли от мача.

Срещу Кубат в този момент той няма да подходи толкоз несериозно. Не подценява Кубрат, тъй като обецата на ухото му стои. Отделно всички видяха, че Джошуа не е робот, планина от мускули и несломим. Така беше предлаган като артикул преди загубата. Излиза, че нещата не са тъкмо по този начин и той също има недостатъци, които се надявам, че Кубрат ще откри и ще ги употребява. Трябва да работи по време на подготовката си точно върху тях, създаване на вярната тактичност. Ако би трябвало да го съветвам, то ще е да подходи с разсъдък и да бъде нащрек непрекъснато. Това са неща, които той сигурно ги знае”, разяснява Тервел Пулев пред “Тема Спорт”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР