Тервел Пулев най-вероятно ще влезе в европейската професионална боксова ранглиста

...
Тервел Пулев най-вероятно ще влезе в европейската професионална боксова ранглиста
Коментари Харесай

Тервел Пулев влиза в ранглиста

Тервел Пулев най-вероятно ще влезе в европейската професионална боксова класация в полутежка категория към края на месеца. Той записа две победи в границите на седмица, като триумфите бяха на два разнообразни континента. По-младият от фамозната боксова фамилия първо нокаутира за по-малко от три минути Скот Фъртел (САЩ) в Чикаго, а по-късно се наложи по точки в осем рунда против Валери Брудов.

До момента Пулев не фигурираше в класацията, само че триумфите ще го изкачат нагоре в ранглистата. Тя ще бъде актуализирана в края на месеца. Именно европейската купа е една от главните цели на Тервел. По този път потегли и брат му Кубрат, който през 2012 година стана първенец на Стария континент в тежка категория, а две по-късно нападна несполучливо международната корона против Владимир Кличко.

Следващият мач на Тервел Пулев ще бъде на 7 април във Виена (Ав). Той ще бъде част от огромна галавечер, в която ще има мач за международната купа при дамите. Българинът ще се бие в 8-рундов дуел, само че към момента не е ясно името на неговия съперник.

До момента Пулев е с впечатляващите 9 победи (8 с нокаут). Три от мачовете завършиха още в първия рунд.

Следващата седмица Тервел отпътува на лагер в Германия, където ще прави спаринги с локални боксьори.

" България Днес "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР