Terraform Labs, компанията зад TerraUSD и Luna, които сринаха криптовалутната

...
Terraform Labs, компанията зад TerraUSD и Luna, които сринаха криптовалутната
Коментари Харесай

Terraform Labs подаде молба за обявяване в несъстоятелност

Terraform Labs, компанията зад TerraUSD и Luna, които сринаха криптовалутната промишленост през 2022 година, подаде молба за оповестяване в неплатежоспособност.

Базираната в Сингапур компания внесе в съда в Делауеър документ за отбрана от банкрут по Глава 11.

Terraform Labs съобщи, че ще извърши всички финансови отговорности към чиновниците и доставчиците по време на делото, без да се нуждае от в допълнение финансиране.

Оценката на активите и пасивите ѝ варира от 100 млн. до 500 млн. $, оповестява Euronews, цитирайки данни от документа.

Дружеството разяснява, че подаването на заявление за неплатежоспособност е " стратегическа стъпка, която ще му разреши да продължи активността си и да води правосъдните си разногласия в Сингапур и в Съединени американски щати, включващи Комисията за скъпи бумаги и тържища ".

Компанията възнамерява още да продължи да развива бизнеса си в региона на Web3. През януари тя пусна на пазара крипто портфейла Station v3.

" Общността и екосистемата на Terra демонстрираха невиждана резистентност и това деяние е належащо, с цел да ни разреши да продължим да работим за нашите групови цели, като в същото време разгадаем правните провокации. ", декларира Крис Амани, основен изпълнителен шеф на Terraform Labs.

Грандиозният срив на активите на компанията унищожи пазарната стойност на почти 40 милиарда $, срина криптопазара и загуби спестявания на клиентите.

Токенът UST, основан от Terraform Labs, спадаше към алгоритмичните стабилкойн, което значи, че вместо да има парични средства и други активи в запас, употребява комплицирана композиция от кодове, с цел да стабилизира процеса.

Сагата потвърди, че алгоритмичните стабилкойни са също толкоз волатилни, колкото и другите криптовалути.

Миналия февруари Комисията по скъпи бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати упрекна съоснователя на Terraform Labs До Квон в машинация на американски вложители, които са закупили TerraUSD и Luna.

Квон, който има 92% от акциите на компанията, беше арестуван в Черна гора за потребление на подправени документи, с цел да напусне Съединени американски щати през март.

Неотдавна, федерален арбитър отсрочи правосъдния развой на Комисията по скъпите бумаги и тържищата (SEC) против компанията и нейния съосновател по отношение на хипотетична машинация с криптовалута на стойност 40 милиарда $, с цел да даде опция за изгонването на Квон за присъединяване му, добавя Reuters.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР