Terra Wortmann Open, първи кръгНиколоз Басилашвили – Андрей Рубльов 7-6(1),

...
Terra Wortmann Open, първи кръгНиколоз Басилашвили – Андрей Рубльов 7-6(1),
Коментари Харесай

Басилашвили надделя над Рубльов на старта в Хале


Terra Wortmann Open, първи кръг

Николоз Басилашвили – Андрей Рубльов 7-6(1), 6-4

Николоз Басилашвили стартира присъединяване си на ATP 500 шампионата в Хале с триумф над миналогодишния финалист Андрей Рубльов в най-очаквания мач от днешната стратегия на конкуренцията. Световният №25 изостана с пробив още в самото начало, само че съумя да обърне развоя на конфликта и да откри място в идната фаза.

Там негов конкурент ще бъде Оскар Оте или Миомир Кецманович.

Един от главните фактори за триумфа на Басилашвили бе сериозното му предимство във връзка с извоюваните на втори сервис точки (17-7). В същото време той осъществя три от седемте си точки за пробив (43%), до момента в който Рубльов оползотвори два от своите шест брейкпойнта (33%).

Началото бе по-добро за Рубльов, който осъществя ранен брейк, който след това затвърди за 2-0. Басилашвили обаче стартира да се движи все по-добре по корта и изигра най-силния си интервал в дуела, като реализира два следващи пробива и поведе с 5-2.

Сетът изглеждаше решен, само че Рубльов изравни резултата, откакто избави сетбол в деветия гейм, и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него обаче Басилашвили доминираше изцяло и не остави никакви шансове на международния №8, надделявайки със 7-6(1).

Рубльов на два пъти поведе при започване на втория сет, само че Басилашвили продължи да показва високото си равнище от първата част. Това му оказа помощ да пробие пръв и да направи резултата 4-2 в своя изгода. За разлика от предходния сет обаче този път грузинцът не разреши на съперника си да върне брейка и съумя да задържи своя задатък, триумфирайки със 7-6(1), 6-4 след 1 час и 26 минути игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР