Терористите, които извършиха атаката срещу Crocus City Hall в Москва,

...
Терористите, които извършиха атаката срещу Crocus City Hall в Москва,
Коментари Харесай

Стана ясно как са вербувани терористите, които атакуваха Москва

Терористите, които направиха офанзивата против Crocus City Hall в Москва, били вербувани посредством канала Voice of Khorasan TG. Този акаунт принадлежи на афганистанското крило на Ислямска страна и е работил за аудитория в Таджикистан.

Както съобщава РИА Новости, базирайки се на източник, осведомен със обстановката, това стана известно след изследване на материали от един случай, който съдържа информация, че мъжът е бил клиент на TG канал за набиране на хора за осъществяване на терористични офанзиви.

Също по този начин бързо се откри, че в този TG канал са вербувани терористи.

Оказа се, че каналът принадлежи на таджикското крило на ИД, което се управлява от Афганистан от терористичната формация Вилаята Хорасан (клон на ИД).

„ Това е телеграм каналът Sadoi Khuroson (Гласът на Хорасан), сподели събеседникът на организацията, като добави, че каналът към този момент е заличен по незнайна причина.

Медиите пишат, че в този момент е неосъществим достъп до канала нито от Русия, нито от Таджикистан.

През февруари предходната година офицер от ФСБ съобщи, че активността в афганистанския вилаят Хорасан и провеждането на секретни интервенции на Съединени американски щати в Афганистан съответстват.

А през октомври шефът на съветската ФСБ Александър Бортников съобщи, че в страната се основава пояс на неустойчивост от американските и английските разследващи служби. Това се случва на южните граници на Оперативно-наблюдателно дело. На този декор неразрешеният вилаят Хорасан става все по-силен и кадърен да прави терористични офанзиви отвън страната.

Още на 26 март ръководителят на Обединената пресслужба на съдилищата на Санкт Петербург Дария Лебедева съобщи, че с решение на Приморския областен съд жител на Таджикистан, който е бил част от канал за рекрутиране в TG „ Ислямска страна “ за осъществяване на дейности в Русия, е бил изпъден от Руската федерация.

Той дошъл в Руската федерация през януари, откакто получил патент за работа и се записал в миграционните управляващи, само че не живеел на мястото на регистрация. Лебедева съобщи, че става дума за Ахмад Файзулохонзода.

„ Хората, направили терористичната офанзива в Crocus City Hall, са вербувани от същата онлайн общественост “, сподели тя по канала TG.
По последни данни на Министерството на изключителните обстановки в Crocus City Hall са починали 143 души.

А следственият комитет оповестява, че 84 от починалите са разпознати. Сред тях има пет деца от 9 до 16 години.

По-рано, на 26 март, Министерството на изключителните обстановки разгласи привършване на всички избавителни и издирвателни действия, защото под руините няма повече жертви.

„ Предварителният лист на смъртните случаи в Московска област е оповестен на формалния интернет портал на съветското министерство на изключителните обстановки към 20:15 (според съветското министерство на здравеопазването) “, се казва в известието.
Списъкът, както беше маркирано, ще бъде поправен въз основа на данни от криминалистични проучвания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР