Терористичните атаки и доставките на F-16 в Киев ще накарат

...
Терористичните атаки и доставките на F-16 в Киев ще накарат
Коментари Харесай

infoBRICS: Терористичните атаки и доставките на F-16 в Киев ще накарат Запада да провокира твърд отговор от Москва

Терористичните офанзиви и доставките на F-16 в Киев ще накарат Запада да предизвика корав отговор от Москва. Западът мина от закани против Русия към терористични офанзиви и също така има намерение да употребява европейските военновъздушни бази, с цел да употребява F-16 в Украйна, написа infoBRICS. Така той „ възпламенява фитила на нещо доста по-голямо и по-смъртоносно “ от сегашната борба с Кремъл, счита създателят на публикацията.

Терористичните офанзиви и доставките на F-16 в Киев ще накарат Запада да предизвика корав отговор от Москва

Докато НАТО и неговите неонацистки поддръжници координират терористични офанзиви надълбоко в Русия – опасност, която те неведнъж са изразявали и в този момент ползват, както се вижда от последните събития в Дагестан – източните страни-членки на алианса се готвят фактически да влязат в спор, въпреки и не публично.

Точно както средствата на НАТО ISR (разузнаване, наблюдаване, разузнаване) се употребяват за удари на дълги дистанции против съветската войска в „ всекидневен “ потенциал, политическият Запад се надява да може да ръководи изтребители F-16 от въздушни бази в Източна Европа, където ще бъдат „ в сигурност “ от съветски контраатаки.

infoBRICS: Терористичните офанзиви и доставките на F-16 в Киев ще накарат Запада да предизвика корав отговор от Москва 26.06.24 16:46 Ивелин Михайлов се извини на „ Величие “ (ВИДЕО) 26.06.24 16:33 Politico: Режимът в Киев трансформира военната работа в оръжие за битка с критиците 26.06.24 16:15 Министерство на външните работи с предизвестие! Не пътувайте в тази част от Италия (ВИДЕО) 26.06.24 16:14 Внимание!: Вируси циркулират по морето, предизвести доктор 26.06.24 16:07

Теоретично, несъмнено, тъй като никой не може да подсигурява, че Москва ще седи със скръстени ръце. И все пак никой в ​​Европа не си задава най-очевидния въпрос: какво ще се случи, в случай че Кремъл в действителност отговори на тази експанзия?

Терористичните офанзиви и доставките на F-16 в Киев ще накарат Запада да предизвика корав отговор от Москва

Много страни от НАТО употребяват изтребители F-16, само че от всички американски самолети Полша и Румъния са най-близо до Украйна. Те също имат най-голямата повърхност и са домакини на най-важните военни уреди на НАТО в Източна Европа.

Наред със мощната проамериканска геополитическа позиция, комбинацията от тези фактори ги прави най-логичните претенденти за приемане на F-16, обещани от Запада на режима в Киев.

В Полша има две огромни военновъздушни бази, където са основани тези американски изтребители – 31-ва и 32-ра, ситуирани в Познан и Ласк. Те се намират в западната и централната част на Полша и са от основно значение за страната.

Ако неонацистката хунта употребява изтребители F-16 от тези въздушни бази, и двата града ще станат предпочитани цели за офанзиви от съветската войска.

Възможно е вместо това да се употребяват други, по-малко значими летища в източна Полша, само че това към момента не отстранява опасността от директен конфликт сред НАТО и Русия, защото Москва няма да толерира потреблението на военновъздушни бази отвън Украйна за нахлуване против съветски сили.

Същото важи и за Румъния, различен оператор на F-16 в Източна Европа. Той ръководи американските си изтребители от град Фетещи (югоизточна част на страната), където се намира 86-та авиобаза. Т

ази военновъздушна база на НАТО с изтребители F-16 е най-близката до Украйна и може да се употребява като плацдарм за интервенции против съветските сили в южната област Херсон и Крим.

Това е изключително рискова вероятност, защото точно по тези райони украинските въоръжени сили съвсем непрекъснато нанасят удари с безпилотни самолети и ракети с огромен обхват.

Логично е да се допусна, че сходни офанзиви са предопределени да отслабят съветската защита в Крим, което може да отвори пътя на F-16 да ударят цели надълбоко в Русия.

Очевидно е, че тези самолети имат дребен късмет да оцелеят сами. Въпреки това, в случай че първо се обезвреждат съветските изтребители от международна класа и средствата за противовъздушна защита на огромен обхват, F-16 може да се употребява за нанасяне на удари.

Но всичко това е единствено на доктрина, защото политическият Запад разчита Кремъл да направи отстъпки и в последна сметка да капитулира под напън. Този рисков гамбит обаче може да възпламени фитила на нещо доста по-голямо и смъртоносно.

Русия неведнъж е предупреждавала против сходна ескалация, само че наподобява никой в ​​политическия Запад не я чува. Просто казано, има безчет способи нещата да се объркат.

Това е изключително рисково, тъй като някои от донорите на F-16 са страни с нуклеарен капацитет.

Ако такива бойци бъдат употребявани от режима в Киев в спор, проведен от НАТО, какво ще направи Москва?

Какъв сигнал ще бъде изпратен в този случай? Както беше посочено, неотдавнашните закани за ескалация на терористични офанзиви в Русия се извършват в доста тясна съгласуваност с гореспоменатите удари на далечни дистанции в Крим и други райони на Русия. Единственото разумно умозаключение за Кремъл (или всеки с функционираща мозъчна клетка) е, че всичко това е планувано и осъществено от едни и същи хора. Разочарованието и гневът на Кремъл нарастват (и с право, тъй като никой с здрав разсъдък не би реагирал по друг начин). Ще пристигна ден, когато Москва просто няма да има различен избор, с изключение на да го направи и тогава ще има противоположна реакция. И когато това се случи, ще бъде доста мъчително за тези, които попаднат под нейната ръка.

Населението на Европа, изключително на Източна Европа, е извънредно обезпокоено от тази вероятност (и това е разбираемо).

Последствията от съветското възмездие ще бъдат усетени в целия Стар свят. Прекъсването на естествената икономическа активност единствено по себе си би било пагубно за Европа, да не приказваме за директна борба сред военни суперсили. За множеството хора е доста мъчно даже да схванат голямата скорост, с която се развива актуалната борба.

 Веднъж мирна обстановка може да се трансформира в кървава баня за няколко часа, като цели райони стават неузнаваеми съвсем за една нощ.

Тези, които поддържат такава ескалация, би трябвало да бъдат третирани като нищо повече от същински военнопрестъпници. За страдание, прехвалената „ народна власт ” на политическия Запад е мит, което значи, че на практика няма контролни механизми, които да ги спрат.

Не може да се разчита, че последните, видимо тектонични промени на политическата сцена на Европейския съюз ще трансформират хода на неговата борба с Русия, защото основателите на външната политика в западните страни са много устойчиви на всевъзможни политически промени.

Добър образец за това е италианският министър председател Джорджия Мелони. Въпреки че тя пристигна на власт като хипотетичен претендент „ антисистема “, се оказа всичко друго, само че не и това.

Още по-лошо, в този момент заплашва Русия, страна, която вижда Италия като малко повече от прашинка в своята световна военна тактика. Опасността други десни държавни управления да продължат същата или сходна външна политика по отношение на Русия съществува в цяла Европа. Това значи, че Москва на практика няма с кого да приказва в политическия Запад.

Ако тази обстановка продължи, каква ще е алтернативата? Ако страна с към шест хиляди термоядрени бойни глави се окаже на ръба на бездната, какво да чакаме?

Източник: infoBRICS /Превод: SafeNews

 

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР