Терористичната организация ДАЕШ се очертава като държава, немски бойци се

...
Терористичната организация ДАЕШ се очертава като държава, немски бойци се
Коментари Харесай

В Германия обсъждат гражданството на присъединилите се към ДАЕШ

Терористичната организация ДАЕШ се обрисува като страна, немски бойци се причислиха към тази страна. Може би Федерална република Германия не би трябвало да ги приема назад. Това написа в коментара си за немския всекидневник " Зюддойче цайтунг " журналистът Хериберт Прантл.

Кюрдите в Сирия незабавно желаят да се отърват от пандизчии с немско поданство. Германия също обаче не ги желае, отбелязва Прантл и добавя, че те са бойци с немски паспорт, които са се включили към по този начин наречената " Ислямска страна ". Възможно е да са направили военни закононарушения, да са изнасилвали язидите, да са измъчвали и убивали цивилни. По думите му немските бойци съставляват риск за сигурността, радикализират се и няма да се откажат автоматизирано от радикализма си, когато се върнат в Германия, разяснява журналистът. Наистина ли би трябвало да бъдат признати назад?

Според журналиста на " Зюддойче цайтунг " е несъмнено, че по задоволителни съмнения може да им бъде изискана заповед за авансово задържане. Главният прокурор може да им повдигне обвиняване, в случай че след това се съберат доказателства. Прантл показва мнение обаче, че по-късно Наказателният съд ще договаря дълго време и ответниците най-сетне ще бъдат наказани на до три години отнемане от независимост за " участие в терористична формация ". Причината за това съгласно него ще е в неналичието на други доказателства. Това ли е цената на върховенството на закона, пита Прантл в коментара си.

Налице е прагматичен мотив в интерес на това. Германия чака други страни да изтеглят своите жители, които би трябвало да бъдат депортирани от страната като опасност за сигурността ѝ. Така че тя не може да откаже да вземе назад немски терористи от Сирия, добавя Прантл.

Следователно е елементарно да се изисква отнемане на бойците от поданство. Това обаче съгласно Прантл не е допустимо, тъй като в Конституцията на Федерална република Германия се показва следното: " Немското поданство не може да бъде отнето ". Нацистите са издевателствали с отдръпване на немско поданство, по тази причина и основателите на главния закон желаят да спрат всяка корист, обвързвана с лишаване на поданство. Конституцията разграничава безусловно неприемливо отнемане от поданство и условно позволена загуба на поданство.

Принудителното лишаване е безусловно неприемливо, написа Прантл, в случай че заинтригуваното лице не може да окаже влияние върху загубата на поданство. Условията за позволена загуба са дефинирани в Закона за поданството, съгласно който немец губи немското си поданство, в случай че извършва военна работа във въоръжените сили на непозната страна без единодушието на Германия. Причината за това е, че е налице явен, непринуден отвод от Германия. Прантл акцентира, че казусът би бил решен, в случай че " Ислямска страна " бъде приета освен като терористична организация, само че и като непозната страна. И второ, в случай че терористът има поданството на тази страна. Във всеки случай, продължава журналистът, ДАЕШ е зародила като страна и бойците са приели нейните закони. Най-малко смисъла и задачата на разпоредбите за лишаване на немско поданство са изпълнени, счита Хериберт Прантл. С присъединяване в задгранична работа немската народност би била изгубена. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР