„Терористичната опасност за Балканите не е намалявала”, смята Славчо Велков

...
„Терористичната опасност за Балканите не е намалявала”, смята Славчо Велков
Коментари Харесай

Славчо Велков: Терористичната опасност за Балканите не е намалявала

„ Терористичната заплаха за Балканите не е намалявала”, счита Славчо Велков и добавя, че тя се усилва в директна взаимозависимост от споровете в Ирак и Сирия.

„ На Балканите има радикализирани хора, които като брой съотнесено към популацията са много висок процент”, счита Йордан Божилов.

„ Военните спорове са причина за единствено една част от миграционните талази. Миграцията е справедлив развой и би трябвало да взимаме съответните превантивни ограничения. Няма да спрем миграцията и наклонността е дори да се увеличава”, добавя още Божилов.

„ На срещата Европейски Съюз – Турция във Варна не беше изработен някакъв недодялан намек, само че ние подвластен от волята на Реджеп Ердоган”, добави Славчо Велков.

Случаят Скрипал

„ Това се трансформира във въпрос на принадлежност и на оценка на дейностите и на политики”, заключи Йордан Божилов.

„ Имаме разделяне в Европа, седем страни не направиха този алегоричен жест (да изгонят съветски дипломати – б.р.). За страдание, Европа се раздели на скорости”, добави още той.

С тези изказвания Славчо Велков не се съгласи.

„ Това не е символика, тъй като тя на процедура докара до дипломатическа война, която може да докара до нова студена война”, разяснява той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР