Терористичната групировка „Ислямска държава” е изправена пред пълно поражение в

...
Терористичната групировка „Ислямска държава” е изправена пред пълно поражение в
Коментари Харесай

Ислямска държава пред огромно поражение в Сирия

Терористичната формация „ Ислямска държава” е изправена пред цялостно проваляне в основния си град в Сирия – Рака.

Всички останали сирийски бойци на джихадистите и техните фамилии към този момент са напуснали града, оповестиха от Сирийския център за правата на индивида. Те са поели в незнайни направления.

Русия не може да се измъкне от блатото на войната в Сирия

Последните събития в Сирия демонстрират, че войната е надалеч от своя край

От началото на юни насам полуразрушеният град, който от 2014 насам е неофициална столица на самообявения халифат на ИДИЛ в Сирия, се намира под обсадата на кюрдско-арабските Сирийски демократични сили.

Наземната интервенция е подкрепяна по въздух от военната коалиция против групировката, водена от Съединени американски щати. Бомбардировките доведоха и до доста цивилни жертви.

В момента кюрдските сили управляват към 90% от града, като се чака цялостното му освобождение да се разгласи в идващите дни.

В него не престават да са ситуирани към 150 задгранични джихадисти. Преговорите за ориста им, както и военните дейности против тях, не престават.

През последните две години групировката търпи съществени провали в следените от нея територии в Близкия Изток, където в началото беше разгласен халифатът й през 2014.

По-рано тази година изцяло беше освободен основният й град в Ирак – Мосул.

Recent photos of #Raqqa city. pic.twitter.com/i6FF3DPQeE
— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_SL) October 13, 2017
Офанзивата против ИДИЛ по тези територии обаче докара до повишаване на терористичните актове в Европа и на други места, за които групировката поема отговорност.

Същевременно тя продължава да има съществено наличие в Сирия, Ирак, Афганистан и Йемен.

В Сирия против "Ислямска страна " по едно и също време водят война армията на президента Башар Асад, подкрепяна от Русия и Иран, както и кюрдски и други опозиционни сили, подпомагани от американската коалиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР