Терористичната групировка ДАЕШ е изнесла най-малко 400 млн. долара от

...
Терористичната групировка ДАЕШ е изнесла най-малко 400 млн. долара от
Коментари Харесай

ДАЕШ изнесла най-малко 400 млн. долара от Ирак и Сирия

Терористичната формация ДАЕШ е изнесла минимум 400 млн. $ от Ирак и Сирия след военното си проваляне, оповестява английският The Economist, като се базира на иракски народен представител.

Терористите перели пари, като купували разнообразни компании в Ирак. Според източник на изданието от турските антитерористични служби ДАЕШ е пренесла в Турция обилни средства в злато и поддържа така наречен спящи кафези из цялата страна.

Терористите са основали мрежа за парични преводи посредством медиатори в Турция, Европа, Ливан и страните от Персийския залив. ДАЕШ е съумяла да акумулира забележителен капитал посредством откупи за отвлечени хора, грабежи, конфискации и имущество в завзетите територии и незаконна търговия с нефт.

През октомври 2016 година американската сенатска комисия по вътрешна сигурност означи измежду източните на финансиране на терористите и продажбата на предмети на изкуството от историческото завещание, както и необятното въздействие на ДАЕШ на черния пазар в Ирак и Сирия, на който се търгуват всички – от оръжия до храна и строителни материали.

The Guardian цитира представител на интернационалната коалиция, ръководена от Съединени американски щати, че при бомбардировки през януари 2016 година в иракския град Мосул е погубен обект от финансовата инфраструктура на ДАЕШ с няколко милиона $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР