Терористичен акт стана в концертната зала Крокус сити хол в

...
Терористичен акт стана в концертната зала Крокус сити хол в
Коментари Харесай

Масова стрелба в концертна зала в Москва, над 40 жертви и поне 100 ранени

Терористичен акт стана в концертната зала " Крокус сити хол ” в Москва. По време на концерт на групата „ Пикник ” е открита пукотевица с автоматизирано оръжие. По първични данни нападателите са четирима, облечени в камуфлажни облекла. Жертвите са 40, а ранените са над 100 души,  съобщи ТАСС.

Според оповестените в мрежата клипове нападателите са стреляли безсистемно в публиката. В залата е почнал и пожар, който е обхванал една трета  от целия комплекс.

Засега не е ясно дали нападението е завършило, както и каква е ориста на нападателите. Кметът на Москва разгласи, че се анулират всички всеобщи мероприятия през този уикенд.

„ Видяхме пукотевица. Има доста убити и ранени. Избухна и пожар ”, описа свидетел.

„ Аз седях в залата, на балкона. Чухме изстрелите, само че първоначално не разбрахме какво става. После с очите си видях по какъв начин терористите влязоха, започнаха да стрелят в хората. Хвърлиха коктейли „ Молотов " и всичко се подпали. Поведоха ни към изхода, само че той се оказа затворен. Бягахме през целия мол и не намерихме по какъв начин да излезем. Скрихме се в мазето и там ни откриха чиновниците на министерството на изключителните обстановки ”, описа различен очевидец на нападението.

Руските медии оповестяват, че профилираният отряд за осъществяване на изключително рискови задания в градски условия - ОМОН, е вдигнат по паника.

Русия осъди „ кървава терористична офанзива ". „ Цялата международна общественост би трябвало да осъди това непоносимо закононарушение! “, написа в Telegram представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, съобщи БГНЕС.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР