Терористи подготвят мащабни атентати, предупреди изпълняващата длъжността секретар по вътрешната

...
Терористи подготвят мащабни атентати, предупреди изпълняващата длъжността секретар по вътрешната
Коментари Харесай

Терористи подготвят нов 11 септември според Вашингтон

Терористи приготвят огромни атентати, предизвести изпълняващата длъжността секретар по вътрешната сигурност на Съединени американски щати Илейн Дюк в изказване в американското посолство в Лондон, предава „ Дейли мейл “.

" Терористични групировки – ДАЕШ или други, желаят да провеждат огромен гърмеж, сходен на атентата на 11 септември. Те се канят да употребяват аероплан, разузнаването не се съмнява в това ", съобщи Дюк, цитира от ТАСС.

По думите й терористичните актове с коли и хладно оръжие се нужни на екстремистите, с цел да основат атмосфера на смут и да не остават без работа бойците им. Но това не значи „ че са се отказали от главния сюжет със аероплан “.

Дюк означи също така, че равнището на терористична опасност в Съединени американски щати е „ необикновено високо “.

" Терористите са мощни, приспособяват се бързо към всичко и опасността през днешния ден е на най-високото си равнище след 11 септември. Трябва да разполагаме с всички вероятни средства за противопоставяне “, сподели тя.

На 11 септември 2001 терористи самоубийци от „ Ал Кайда “ плениха пътнически самолети, които разрушиха в кулите на Световния търговски център в Ню Йорк и в Пентагона. Това е най-големият и най-кървав терористичен акт в модерната история. Загинаха 2996 души, над 6000 бяха ранени, психическите контузии на хиляди хора останаха за цялостен живот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР