Терористи от в Афганистан може да са заплаха за

...
Терористи от  в Афганистан може да са заплаха за
Коментари Харесай

САЩ: Има риск Ал Кайда да се възстанови

Терористи от " " в Афганистан може да са опасност за Съединените щати най-малко още 12 месеца. За това предизвести в чуване пред Сената военачалник Марк Мили за изтеглянето на американските войски от страната, съобщи Би Би Си, представена от БГНЕС.

По думите му талибаните не са прекратили контактите си с терористите от Ал Кайда. „ Прегрупирана Ал Кайда или Ислямска страна с готовност да нападат Съединените щати е доста действителна опция. Условията за терористична активност в неуправляемите територии може да са налични през идващите от 12 до 36 месеца. Мисията ни против тази опасност ще бъде доста по-трудна, само че не и невъзможна и ние ще продължаваме да пазиме американския народ “, сподели той.
 Американски военачалник: „ Ал Кайда ” още е във война със Съединени американски щати Американски военачалник: „ Ал Кайда ” още е във война със Съединени американски щати
„ Ал Кайда ” към момента е в Афганистан и има за цел да нанесе удар по Съединените щати, съобщи военачалник Марк Мили, ръководител на...

За да унищожат " Ал Кайда ", която стои зад офанзивите на Световния търговски център на 11 септември 2001 година, Съединени американски щати започнаха война в Афганистан, която продължи 20 години и завърши преди месец с цялостното евакуиране на американския контингент.

Шефът на Пентагона Лойд Остин се съгласи с мнението, че организацията може да възвърне капацитета и активността си. " С течение на времето " Ал Кайда " отслабна. Сега терористичните организации търсят неконтролируеми територии, където да упражняват, да се оборудват и да се усещат спокойни. Има ясна опция това да се случи в Афганистан ", сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР