Терористи от групировката „Ислямска държава“ са планирали терористичен атентат срещу

...
Терористи от групировката „Ислямска държава“ са планирали терористичен атентат срещу
Коментари Харесай

В Турция избегнаха зловещо клане

Терористи от групировката „ Ислямска страна “ са възнамерявали терористичен атентат против мол в Истанбул, заяви „ Хюриет “.

Информацията беше оповестена от турската полиция за битка с тероризма. Плановете за нахлуване са били разкрити след огромно следствие на турските управляващи.

Разследването е почнало след два гърмежа в жилищни здания в истанбулския квартал „ Байрампаша”. Оказало се, че два от жилищата в региона са били терористични кафези.

В следствие са били хванати четирима обвинени, до момента в който се пробват да избягат от региона. Един от тях е бил прострелян в крайници. В колата им е било открито огромно количество експлозиви, а в жилищата материали за изработката на бомби.

Малко по-късно е бил претърсен търговски център в квартала. В него са били открити четири микровълнови печки, цялостни с експлозиви, заключени в сейфове.

Смята се, че терористите са закупили печките от мола. След това са ги върнали под претекст, че са развалени, а машините са били сложени в специфични сейфове.

В момента се води следствие по случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР