Терминът привързано родителство (attachment parenting) и дефиницията му е наложена

...
Терминът привързано родителство (attachment parenting) и дефиницията му е наложена
Коментари Харесай

Привързано родителство: що е то?

Терминът „ привързано родителство ” (attachment parenting) и дефиницията му е наложена от американския педиатър доктор Уилям Сиърс, създател и съавтор на над 30 книги за родителство, който дружно с жена си Марта Сиърс е измежду водещите бранители на привързаното родителство. Според Ася Демирева, която го е приела като персонално верую,  то не означа да " вържем " детето към себе си, а да го отглеждаме със сърцето си и да спрем всичко, което обществото ни споделя, че би трябвало да е по този начин...без да се усещаме неприятни майки.

Какво да вършиме, в случай че желаете да практикувате този способ за развъждане на детето ви?

Кърменето

Това е първият симптом на привързаното родителство. Въпреки това, даже и да не можете да кърмите по една или друга причина, дръжте детето си по-близо до себе си и го гушкайте по-често.
 бебе iStock/Getty Images
Близост

Вземете си слинг или ергономична раница (не кегуру!). Консултирайте се със експерт и си изберете най-подходящата носилка. Това ще ви донесе освен комфорт и улеснение, а ще ви приближи още повече до детето ви.-->

Разчитайте един на различен с бащата на детето

Намалете упованията към самите себе си. Няма по какъв начин да сте идеални и да вършиме всичко, което се чака от вас. Бъдете сътрудници с мъжа си и си поделете отговорностите. Всъщност единственото, което не може да прави той е да кърми, с всичко друго може да ви помогне.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Сън с бебето

Спете с него или покрай него. Може да си закупите люлка, която се закрепя покрай спалнята и по този начин няма да може да го смачкате, а и за персонално утешение. Не очаквайте бебето ви да спи цяла нощ през цялото време.

Пълноценно време с бебето

Минимизирайте другите си задължения. Това не значи да спрете да бъдете себе си. Намерете своя метод и темп и се разберете със себе си – на кое от двете ще сте по-отдадени – дали на бебето, или на страничните дейности. Но в случай че повече държите да сте с бебето, обръщайте му повече внимание.
 бебе ThinkStock/Getty Images
Помолете за помощ

Никой не е идеален. Имате потребност от поддръжка. Викнете майка си или свекървата, с цел да ви оказват помощ с домашните отговорности и готвенето, с цел да може вие да се обвързвате с бебето, а помощта да идва извън. Най-добре е помощта да идва във всички отговорности, с изключение на в грижата с бебето, тъй като тя е най-важна.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР