Терминът парафилия е един от най-сложните и двусмислени, свързани със

...
Терминът парафилия е един от най-сложните и двусмислени, свързани със
Коментари Харесай

Атипични сексуални практики: Кои са най-често срещаните парафилии

Терминът парафилия е един от най-сложните и двусмислени, свързани със секса. Като цяло той разказва тези полови държания, които се отдалечават от стандартното, от нормативното. Културни, религиозни, морални и етични аспекти въздействат, за да се счита нещо за обикновено или ненормално, тъй че в това се крие несъгласието. Ние ви подготвихме лист с най-честите парафилии в света.

Трябва да се прави разлика сред парафилия и парафилни полови разстройства. Наличието на парафилия не постоянно значи психологично разстройство, зависи от естеството му и какъв брой интензивно се демонстрира. Например до преди към 40 години хомосексуалността се е считала за парафилия.

Парафилиите въздействат дотам, че управляват живота на индивида и това му пречи да живее в обществото, не е в положение да овладее импулсите си и благосъстоянието му се утежнява.

Ето и най-често срещаните парафилии: 

1. Фротеризъм

Състои се от полово наслаждение, генерирано от търкане на гениталиите на човек, който не е склонен с действието. Може също да се развие в допиране на интимните му области с ръка или друга част от тялото. Това е процедура, която те постоянно избират да вършат на многолюдни места, като метро, ​​концерт и така нататък

Разпространението на тази парафилия варира сред 9% и 35% от популацията, най-вече при мъже сред 15 и 25 години. Това не е честа парафилия при дамите, в действителност те нормално са главните жертви. Това държание се пояснява като полово принуждение в множеството общества и се санкционира в съвсем всички от тях.

2. Воайорство

Воайорството е друга от най-честите парафилии, която се състои в наблюдаване на човек гол или в полов контакт без единодушието на следеното лице. Воайорите могат да употребяват камери, огледала, малки врати и други, с цел да могат да станат очевидци на голотата или половия акт, без лицето или хората да виждат.

За някои воайорството включва и дейности, при които двойка се следи да прави секс по единодушие (в спалнята, например). В доста страни воайорството без авансово единодушие се санкционира.

3. Ексхибиционизъм

Описва тези хора, които изпитват наслаждение да излагат гениталиите си пред нищо неподозиращи хора или имат мощното предпочитание да бъдат следени, до момента в който вършат секс. Ексхибиционистите нямат предпочитание да вършат секс с хората, на които се демонстрират, тъй че намират наслаждение в акта на проявление. Често го вършат пред дами и деца.

4. Сексуален мазохизъм

Това е фикция, в която субектът изпитва наслаждение от това да бъде унизен, вързан, обичай или друго сходно. Както се съгласяват специалистите, мазохизмът съвсем в никакъв случай не е патогенен и множеството хора са го изпитвали в миналото. Грубият секс е вариация на мазохизма, за който се счита, че до 80% от двойките в миналото са практикували.

5. Сексуален садизъм

Това е противоположната страна на монетата на предходната парафилия. Този път се фокусираме върху индивида, който изпитва наслаждение от причиняването на болежка, оскърбление или оскърбление на колегата си. Това може да бъде както физическо, по този начин и прочувствено и не постоянно е обвързвано с патологично разстройство. Често се включва в практиките на БДСМ: иго, доминиране, послушание и други.

6. Фетишизъм

Фетишизмът е потреблението на неодушевен предмет (известен като фетиш) за предизвикателство на полово наслаждение. Държането, докосването, визията или потреблението на избрани предмети провокира възприятие на голямо наслаждение при фетишистите. В по-широка идея то включва също наслаждение от избрана част от човек (крака, ръце) или от положение (като когато е в безсъзнание).

7. Травеститски фетишизъм

Въпреки че принадлежи към предходната група, известността на травеститския фетишизъм изисква обособена точка в нашия лист с най-често срещаните парафилии. Описва желанието да се обличаш в дамско или мъжко облекло, с цел да постигнеш оптимално полово наслаждение. Някои могат да носят една или две отличителни елементи от облеклото (бельо), до момента в който други избират да влязат напълно в роля (прическа, грим и т.н.).

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР