Терминът месомелачка“ е широко използван за военната стратегия на Русия

...
Терминът месомелачка“ е широко използван за военната стратегия на Русия
Коментари Харесай

Месомелачка“ в Украйна, Русия напредва с невиждано темпо

Терминът " месомелачка “ е необятно употребен за военната тактика на Русия в акцията ѝ за завладяване на Донбас и тактиката, макар големите човешки загуби, работи, написа " Таймс “.

Дори като се вземе поради тази тактика, мащабът на загубите измежду руснаците в Донбас е станал невиждан през последните месеци. Според американското разузнаване август и септември са най-кървавите месеци от началото на войната, с над 1200 убити или ранени руснаци всеки ден, предава " Фокус “.

Въпреки това, колкото и самоубийствена да е тази тактика, тя има резултат, отбелязва " Таймс “. По данни на разследващата организация " Блек бърд “ през последните два месеца Русия превзема територия с темпове, невиждани от 2022 година – 511 квадратни километра.

Десантчик на име Андрей от една от въздушнодесантните бригади, защитаващи фронтовата линия край Курахово, споделя пред " Таймс “, че в хода на бойни дейности на позициите на неговата рота всекидневно умират от 20 до 30 руснаци.

" Хората, които се изпращат за тези набези, не са същински бойци и са зле подготвени. Но те изчерпват запасите ни от муниции и всякога и някой от нашите момчета е ранен или погубен “, добавя Андрей.

Той споделя, че от време на време съветските бойци съумяват да се промъкнат на украинска територия и да се скрият, тогава военните от ВСУ би трябвало да губят време, с цел да ги издират и унищожават.

" Целта на всичко това е да се изтощят ресурсите ни и да отвлекат вниманието ни. Грубо е, само че работи. Преди две седмици те съумяха да напреднат 500 метра “, споделя той.

Опасност съставляват и вероятни сътрудници, които би могло да има измежду локалните поданици.

" Почти всички локални поданици, които срещнах, ни поддържат, само че би трябвало непрестанно да местим позициите си, тъй като има и хора, които дават координати на руснаците “, споделя Назар Войтенков, командващ 79-та украинска бригада.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР