Терминът голямото уволнение“ произлезе от САЩ: той се отнася до

...
Терминът голямото уволнение“ произлезе от САЩ: той се отнася до
Коментари Харесай

Защо след пандемията много хора сменят работата си?

Терминът „ огромното уволняване “ произлезе от Съединени американски щати: той се отнася до невижданото повишаване на броя на хората, напускащи работата си по време и след пандемията от COVID-19. Статията на Тrends.rbc е отдадена на това ново събитие.

Преход към утрешния ден

Антъни Клоц, учредителен психолог и професор по мениджмънт в Тексаския университет, предвижда през май 2021 година, че COVID-19 ще накара хората да изоставен работата си всеобщо. И думите му се оказаха правилни.

Само през март 2022 година броят на уволнилите се в Съединени американски щати е рекорден 4,5 милиона души. Според психолога първичният плевел поток бе обвързван с резултата на натрупването, защото в средата на пандемията хората не са напуснали, тъй като не са да желаят да рискуват да изгубят работата си в този неразбираем и сложен интервал. Но тогава обаче чиновниците осъзнаха по какъв начин да желаят и могат да трансформират общоприетия работен ден.

 Защо след пандемията доста хора сменят работата си?

Експертът акцентира:

Пандемията трансформира бъдещето на работната активност в настояще

Преминаването към дистанцираност от офиса и развиването на еластичност във връзка с работните места и трудовия график можеше да не се случи още 30 години, в случай че не беше рецесията.

Много чиновници не се връщат в офиса на цялостен работен ден, дори откакто рестриктивните мерки се облекчиха или даже когато изцяло отпаднаха. Други се научиха, че могат да работят от всяка точка на света или единствено четири дни в седмицата. Някои даже си построиха лични комфортни гъвкави графици.

„ Тези форми на работа дават повече надзор върху личния ни живот, както и повече автономия и независимост и не мисля, че множеството хора са подготвени да се върнат в обичайна работна среда “, счита ученият.

Ако не ви харесва, пенсионирайте се или започнете личен бизнес

Около 63% от търсещите работа цитират салдото сред работата и персоналния живот като главен приоритет при избора на нова работа, съгласно отчета на LinkedIn „ Глобални трендове в развиването на гениите 2022 “.

Паричната отплата и културата на работното място също имат значение. Според изследване на Pew Research Center ниските заплати, неналичието на благоприятни условия за покачване и възприятието на пренебрежение водят до непринудено уволняване.

Хората също по този начин избраха да се пенсионират, вместо да търсят нова работа, до момента в който други започнаха личен бизнес. Според Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати през 2021 година се следи прилив на нови бизнес инициативи, като броят на заявките за тази цел доближава 5,4 милиона.

 Защо след пандемията доста хора сменят работата си?

Какво се случва в други страни

„ Голямото уволняване “ е, когато хората споделят: „ Каквато и да е обстановката, желая да е по-добра “, сподели Патриша Минг пред CNN. Тази 35-годишна жена, която живее в Сидни, взема решение да напусне работа в консултантска компания през август 2021 година.

В допълнение, с изключение на в Съединени американски щати броят на добоволниет напускания също нараства във Англия, Австралия и Франция. В Европа доста държавни управления използваха стратегии, които насърчиха фирмите да задържат чиновници, само че да понижат работното им време. След това страната субсидира част от заплатите. Това е друго от метода, общопризнат в Съединените щати, където служащите са получавали компенсации след уволнението или са получавали стимулиращи чекове, които са допълнили спестяванията им без значение от трудовия статут.

Гийом Менуе, началник на капиталова тактика и стопанска система за Европа, Близкия изток и Африка в Citi Private Bank, съобщи: „ В цяла Европа хората останаха при работодателите си. Но имаше и признаци на приключване на личен състав. “

Във Франция броят на уволненията през третото тримесечие на 2021 година е рекордно най-голям от 2007 година насам.

Промяна на хоризонта

Желанието за намиране на нови благоприятни условия се демонстрира в условия, когато броят на свободните работни места остава висок, а работодателите в редица браншове са подготвени да заплащат повече, с цел да наемат служащи.

Във Англия, където пазарът на труда се реформира по отношение на Brexit, има 4,4 свободни позиции на всеки 100 съществуващи работни места. А това е рекордно висок индикатор.

В Австралия държавното управление съобщи, че служащите, които сменят работата си, нормално получават нарастване на заплатата сред 8% и 10%.

Антъни Клоц чака „ огромното уволняване “ да продължи, защото пазарът на труда към момента е стегнат, само че „ в добра форма “: „ Работниците, от висши управителни фрагменти до постоянен личен състав, към момента се усещат малко не на място, защото излизането от пандемията се проточи. Тези мениджъри, които са се съсредоточили върху условията на чиновниците си обаче, означават понижаване на броя на напусканията. “

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР