terminal3.bgЕвропейският съюз обмисля да обнови своите планове, които биха могли

...
terminal3.bgЕвропейският съюз обмисля да обнови своите планове, които биха могли
Коментари Харесай

ЕС отново иска универсален свързващ кабел за всички мобилни устройства

terminal3.bg

Европейският съюз обмисля да обнови своите проекти, които биха могли да принудят производителите на смарт телефони като Apple Inc. да споделят еднакъв способ на зареждане и свързващ кабел.

Европейските политици желаят да улеснят живота на потребителите, както и да понижат електронните боклуци в района на 28 страни. В резултат на това обмислят въвеждането на един повсеместен кабел за зареждане. Това би било изключително значимо за Apple поради другите му благоприятни условия за зареждане.

“Ние се удавяме в океан от електронни боклуци “, съобщи Ружа Тун унд Хоенщайн, народен представител в Европейския парламент. “Не можем да продължим по този метод ”, добави тя, оповестява бизнес телевизия CNBC.

Според Европейския парламент старите зарядни устройства генерират повече от 51 000 метрични тона електронни боклуци годишно. Законодателите желаят едно само универсално зарядно устройство, което да пасва на смарт телефони, таблети, електронни книги и на всяко друго портативно електронни устройство.

Това допуска, че кабелът на компанията Apple – Lightning, който се употребява за зареждане и синхронизиране на разнообразни устройства, би бил изложен на риск.

От Apple обаче счита, че проектът на Европейски Съюз би навредил на нововъведенията.

Европейски Съюз настояваше за универсално устройство за зареждане още през 2014 година. По това време Европейската комисия се опита да насърчи производителите на смарт телефони да разработят взаимно решение. Доброволната скица обаче не реализира това, на което се надяваха европейските политици и в този момент те обмислят закон в тази посока.

Междувременно разработчиците на смарт телефони, в това число фирмите Apple и Samsung, към този момент показаха устройства, които се зареждат безжично. Въпреки че технологията към момента е в начален етап, анализаторите считат, че точно това е бъдещето.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР