Територията на Украйна е много голяма, така че за да

...
Територията на Украйна е много голяма, така че за да
Коментари Харесай

Зеленски: 25 системи Patriot ще предпазят напълно цяла Украйна от руските въздушни атаки

Територията на Украйна е доста огромна, тъй че с цел да бъде изцяло защитена от въздушни офанзиви от страна на страната агресор Русия, са нужни 25 системи Patriot. Това заяви на 6 април в ефира на националния телемаратон президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Интервюто на президента беше излъчено в YouTube канала " Рада ", циитрано от уеб страницата Гордон. 
 
" Няма да кажа какъв брой системи " Пейтриът " имаме. За да се затвори изцяло (въздушното пространство, бел. ред.) на Украйна – за в бъдеще – е желателно Украйна да има 25 системи Patriot с по шест до осем батареи всяка. (...) Всички наши сътрудници са наясно с това. Те даже знаят местата, където би трябвало да бъдат конфигурирани и да работят съответните системи, системите Patriot или аналозите им. В света има няколко аналога, те също работят доста добре ", акцентира Зеленски.
 
Според него Украйна има " систематичен метод към това ".
" Да, наподобява като огромно количество, само че територията на Украйна също е доста огромна. За да затворим изцяло (въздушното пространство, бел. ред.) на страната си, даже и над тези райони, където няма или съвсем няма въздушни удари... имаме потребност от 25 системи Patriot в днешната конструкция на противовъздушната защита на Украйна, дружно с всички останали системи, с които разполагаме ", заключи Зеленски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР