Територията на САЩ в случай на война не може да

...
Територията на САЩ в случай на война не може да
Коментари Харесай

Military Times: Пентагонът призна уязвимостта си срещу новите руски и китайски оръжия

Територията на Съединени американски щати при положение на война не може да се избави от съветското и китайското оръжие, съобщи шефът на Северното командване на Въоръжените сили на Съединени американски щати и Командването на въздушно-космическата защита на Северна Америка военачалник Теренс О`Шонеси, предава профилираното издание Military Times.

" Ситуацията със сигурността се трансформира. По-рано си мислехме, че обкръжаващите ни океани и другарските ни страни в севера и юга вършат нашата страна недосегаема, само че всичко се трансформира, тъй като има съперници, които в фактически сега са способни да доближат нашата територия ", съобщи военачалник от 140-тата конференция на Асоциацията на Националната армия на Съединени американски щати.
Също по този начин О'Шонеси прикани за цялостна смяна на тактиката за защита на Съединени американски щати. " Ние би трябвало фундаментално да преосмислим отбраната на нашата страна и да помислим по какъв начин ще се пазиме от еднакъв по мощ съперник ", добави той.

Освен това, генералът заяви, че Пентагонът към този момент търси способи за отбрана от най-новите оръжия по света. В частност, по думите му, министерството на защитата на Съединени американски щати се пробва да достави изтребителите Ф-16 с радари с дейна фазирана решетка, зада може бойните самолети да прихващат крилати ракети. Военните търсят и други способи за повишение на отбранителните качества.
На първи март съветският президент Владимир Путин в тирада пред Федералното заседание показа най-новите съветски оръжия, които нямат аналог в света. Сред тях са авиационният комплекс " Кинжал ", ракетният комплекс " Сармат ", крилатата ракета с нуклеарна енергийна установка " Буревестник " и лазерно оръжие. Също по този начин Путин заяви за създаването на хиперзвуковото оръжие - системата " Авангард ", способна да лети в плътните пластове на атмосферата със скорост, превишаваща цифрата на Мах над 20 пъти.

От Пентагона към този момент няколко пъти показваха своите опасения, че Съединени американски щати нямат опция да прихаващат сходни хиперзвукови ракети. Освен това, в медиите се появи информация за проблеми с американските системи за ПРО: по данни на The New York Times, през 2017 година в Саудитска Арабия ЗРК " Пейтрипът " не е съумял да прихване даже тактическа балистична ракета Р-11 (Scud), създадена в средата на 20-ти век.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР