Териториално отделение – Каварна при Районна прокуратура - Добрич приключи

...
Териториално отделение – Каварна при Районна прокуратура - Добрич приключи
Коментари Харесай

11 месеца затвор получи каналджията на мигранти край Каварна

Териториално поделение – Каварна при Районна прокуратура - Добрич завърши сполучливо работата по формираното на 22 септември 2022 година бързо произвеждане по член 280, алинея 2, т. 1, т. 3 и т. 4, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс. Към наказателна отговорност беше притеглен 31-годишен турски жител, превел през морската граница на страната група непознати жители, измежду които има и лица ненавършили 16 години, без разрешението на надлежните органи на властта.

К.С. получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 11 месеца, изтърпяването на което се отсрочва с 3 години изпитателен период. Лодката, с която той и групата са се придвижвали, остава на отговорно бранене в ГПУ – Каварна, като следва да се обяснява собствеността й.

Плавателният съд беше открит преди пет дни на към две морски благи източно от село Дуранкулак, община Шабла. На борда му с изключение на обвиненият се намирали още тридесет и седем непознати жители, измежду които осем дами и единадесет деца, представящи се за сирийци и афганистанци. 31-годишният К.С., който превозвал чужденците, бил арестуван, а групата - превозена и настанена в център за бежанци.

Одобреното от съда съглашение не подлежат на обжалване и е приведено в осъществяване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР