Териториалната дирекция на НАП събра 240 млн.лв. просрочени задължения, повечето

...
Териториалната дирекция на НАП събра 240 млн.лв. просрочени задължения, повечето
Коментари Харесай

Данъчни в Бургас проверяват 100 души с висок стандарт, но с ниски доходи

Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите събра 240 млн.лв. просрочени отговорности, множеството платени непринудено

Близо 100 души от Бургаски район са проверявани от данъчните поради разминаване сред оповестени приходи и добито имущество, при 24 лица сега текат проверки, оповестиха от Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите в Бургас.

41 млн.лв. са събрани в допълнение посредством проверки, като 28 млн.лв. от тях е невнесен Данък добавена стойност. Също посредством проверки са открити невнесени осигуровки за 1,8 млн.лв. Извършени са общо 92 електронни проверки през годината, при които са открити недекларирани отговорности на компании за над 4,7 млн. лева

959 акта са издадени през лятото, само че наклонността е в смяна на държанието на бизнеса и физическите лица към непринудено заплащане. Повишена е и гражданската интензивност освен на клиенти, само че и на компании, които все по-често алармират за неиздаване на касови бележки и укриване на налози и осигуровки, заяви пресаташето Христо Узунов.

Данъчните регистрираха декларирани повече доходи, растеж на оборотите, импортирани повече налози и понижена данъчна липса.

240 млн.лв. просрочени отговорности са събрани през годината, 80% от тях са платени непринудено. В същото време са осъществени 92 запора на каси, от които са конфискувана близо 95 хил.лв. Над 1 млн.лв. в държавната хазна са влезнали от общо 190 търга. От продажба на парцели, благородни метали и коли, отнети и иззети в интерес на страната, са осъществени над половин милион лв. доходи.

Повече от 400 компании, всяка една от които със обвързване над 100 000 лева, са под директното наблюдаване на териториалния шеф на Национална агенция за приходите в Бургас.

С импортирани близо 900 млн.лв. в държавния бюджет приключва годината Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите, от тях 440 млн.лв. са налози и 457 млн.лв. осигуровки. Резултатът е със 133 млн.лв. повече от предходната година, прецизираха от дирекцията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР