Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с

...
Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с
Коментари Харесай

Бургаската митница продава на търг строителни материали, мебели и мобилни телефони

Териториална дирекция Митница Бургас разгласи обществена продажба посредством търг с скрито наддаване на разнообразни артикули, по-голяма част от които строителни материали и мебели, отнети в интерес на страната. Продажбата се прави по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс за артикули, изоставени или отнети в интерес на страната по наказателни и административнонаказателни производства, водени от Търговско дружество Митница Бургас.

Сред оповестените артикули са над 3600 кг лепило за плочки, 777.60 кг вата за изолираност, 174 кв.м теракот, 629. кв. м керамични плочки. В продажбата са включени и над 200 маси, столове, мебели за баня и други На търг са оповестени и 77 мобилни телефона. Те са открити при инспекция на лек автомобил, излизащ от страната на 15.08.2018 година в особено пригодени тайници. Според персоналните пояснения на водача, който пътувал самичък, мобилните устройства е закупил в България за продажба в Турция. На нарушителя е наложена санкция в размер на 4050 лв. и лишаване на контрабандната стока в интерес на страната.

Стоките се оферират за продажба в 11 групи като за присъединяване се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият покупател заплаща дължимите мита и Данък добавена стойност за стоките с несъюзен митнически статус, които се освобождават след митническото им оформяне.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР