Тереза Мей Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да

...
Тереза Мей Русия претърпя грандиозен провал в опитите си да
Коментари Харесай

Лондон: Русия се провали в опита си да раздели Запада


Тереза Мей

Русия претърпя величествен неуспех в опитите си да внесе ерес измежду съдружниците на Англия след нападението с нервнопаралитично вещество против някогашен съветски разузнавач в британския град Солсбъри. Това съобщи английският министър председател Тереза Мей в тирада пред Камарата на общините в Лондон, съобщи Ройтерс.

" Ако задачата на Кремъл е била да раздели и сплаши западния съюз, то нейните опити грандиозно се провалиха ", сподели тя, откакто Съединени американски щати, Канада и близо 20 европейски страни оповестиха, че гонят съветски дипломати поради покушението против Сергей Скрипал и щерка му, за което Лондон упреква Москва, а тя отхвърля.

Пред депутатите Мей заяви, че евентуално над 130 индивида са били изложени на въздействието на нервнопаралитичното вещество в Солсбъри.

Тя сподели, че през последните 10 години Русия е проучвала методите за преместване на бойното отровно вещество с евентуална цел нападение и напомни, че Москва прикрива използването на химически оръжия в Сирия от режима на Башар ал Асад.

Говорител на Мей заяви в това време, че преди Европейския съвет през юни външните министри на страните от Европейски Съюз ще имат задачата да решат дали на Русия да бъдат наложени още наказания, съобщи Ройтерс.

" Като суверенна европейска народна власт Обединеното кралство ще стои един до друг с Европейски Съюз и НАТО, с цел да отразяваме тези закани дружно ", цитира ДПА речта на Тереза Мей пред Камарата на общините.

Много държавни управления са обезверени от държанието на Русия

Същевременно в изявление за Би Би Си английският външен министър Борис Джонсън сподели, че координираните експулсирания на съветски дипломати, за които бе обявено през вчерашния ден, са израз на отчаянието и разочарованието на доста държавни управления от държанието на съветската страна.

Англия и нейните съдружници не се карат с съветския народ, с съветската просвета, а единствено с администрацията на президента Владимир Путин, сподели Джонсън. Целта на тези световни групови дейности е да се даде знак, че " са изкристализирали подозрения и страховете, свързани с дейностите на Кремъл по този случай ", уточни Джонсън.

Русия е велика страна, само че не е належащо да бъде велика по този метод и през днешния ден светът споделя на Русия, че към този момент му е омръзнало от " този вид държание ", от " тези безкрайни провокации ", съобщи английският външен министър.

Англия към този момент изгони 23 съветски дипломати в отговор на отравянето на някогашния съветския разузнавач Сергей Скрипал, осъществено съгласно Лондон с нервнопаралитично вещество за военна приложимост, създадено от Съветския съюз. Вчера и през днешния ден Съединени американски щати, Канада, Австралия и 20-ина европейски страни оповестиха, че в символ на взаимност с Лондон ще изгонят съветски дипломати - общо над 110 души.

Москва: Действията се дирижират от НАТО посредством " дисциплинираност на тоягата "

Зад дейностите на Европейския съюз стои НАТО, който насажда в съюза дисциплинираност посредством принуждение и има намерение да демонизира Русия, съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Пред съветската телевизия " Росия 1 " Захарова сподели, че в Европейски Съюз работи " дисциплинираност на тоягата ". По думите й Европейският съюз е " красива политическа надстройка ", зад която стои " най-мощната машина на Северноатлантическия алианс ". Според Захарова последните събития са " продължение на тази сложна, дълготрайна стратегия за напълно разюздана русофобия в деяние ".

В изказването си говорителката заяви, че " абсолютно ще има отговор " на изгонването на съветски дипломати, като за всяка страна ще бъдат подхванати " съответстващи ограничения ". Тя разясни, че в случай че се съди по броя на оповестените за личност нон грата съветски дипломати, " няма никакви подозрения, че зад провокацията, устроена на територията на Англия (тоест покушението против Сергей Скрипал), стоят мощни, мощни сили, които се намират в Съединени американски щати и Англия ".

Не просто взаимност, а и ответна мярка за хибридната война

Решението на Съединени американски щати и Европейски Съюз да експулсират съветски дипломати не е просто демонстрация на взаимност с Англия, която упреква Москва за осъщественото в Солсбъри отравяне на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му, а и ответна мярка против потребления от съветския президент Владимир Путин вид на хибридна война, разяснява английският в. " Гардиън ".

Това демонстрира какъв брой доста водачи и техните разследващи организации е разгневила " сивата война ". Техни жители може да не са били отравяни, само че имаше изказвания за интервенция в техни избори, набези против техни кибермрежи, а на резолюциите на Организация на обединените нации против потреблението на химически оръжия в Сирия беше налагано несъгласие, отбелязва английското издание. Във всеки от тези случаи Русия отхвърляше да носи отговорност.

В този подтекст, към момента неразбираемите събития в Солсбъри може да се окажат момента, в който западните страни са решили да насочат групово предизвестие към Русия, че е пристигнал краят на нормалния метод, прибавя вестникът.

Британското външно министерство може да се поздрави - беше изцяло допустимо Еманюел Макрон, Ангела Меркел и Доналд Тръмп да вземат прагматичното решение да застанат на страната на съветския водач, а не на една повяхваща мощ, която сега се изтегля от Европейски Съюз.

Някои страни със мощни енергийни връзки с Русия в действителност настояха Путин да бъде обсъждан като почтен до доказване на противното и че не е належащо да се подхващат ограничения до окончателното умозаключение на Организацията за възбрана на химическите оръжия - което би лишило седмици и месеци. Русия очакваше Европейски Съюз да се поддаде на устрема към отсрочване и казусът да се уталожи, показвайки Лондон като отслабен и изолиран, отбелязва в. " Гардиън ", съгласно който повратната точка е било взаимното изказване на Съединени американски щати, Германия, Франция и Англия на 15 март, с което беше декларирано, че Москва е виновна за аферата Скрипал.

Вероятно не е съвпадане, че разследващите служби на тези страни имат близки връзки - допустимо е да е била обменена поверителна информация или да са се състояли полемики за съветските дейности, акцентира английското издание.

Русия като цяло ще се утеши, че прогонването на дипломати е по-скоро алегорично, в сравнение с създаващо действителни усложнения. Москва ще уточни страните от Европейски Съюз, които не започнаха дейности, и ще се увери, че множеството дипломатически контакти ще продължат по нормалния метод. До една година ще бъдат назначени заместници на прогонените, а Световното състезание ще покаже друга, съвременна страна на Русия и законите на политиката ще наложат на Запада да работи с нея.

В частни диалози представители на английското външно министерство признават, че прогонването на дипломати няма да принуди съветския президент, който неотдавна получи нов мандат, да се промени. Вместо това английската дипломация ще ускори икономическия напън над съветските олигарси. Идните няколко месеца може да покажат какъв брой тежка ще е цената, която Путин може да би трябвало да заплати, написа в. " Гардиън ".

Координирани ограничения

Лидерите на Европейски Съюз са взели решението за координирани ограничения против Русия на работната вечеря в четвъртък вечерта, а френският президент Еманюел Макрон е предложил всички да се върнат в своите страни и да обмислят да разгласят прогонването на съветски дипломати, което да бъде оповестено в 3 часа следобяд в понеделник, написа в. " Ню Йорк таймс ", цитирайки неизвестен почитан посланик.

Обикновено Европейски Съюз не е модел на увереност, само че прогонването на съветски дипломати от целия континент беше трагичен и явен жест. То беше в съгласие с сходни дейности на Съединени американски щати, които прогониха 60 съветски дипломати и демонстрираха, че ще бъдат полагани по-големи старания за наказване на Русия при положение на неприятно държание.

За доста от по-малките страни това е първият случай, при който прогонват даже един съветски посланик, отбелязва Йън Бонд, някогашен английски посланик в Москва.

Русия постоянно е сложен въпрос за Европейски Съюз заради значимата си роля като снабдител на енергийни първични материали за Европа и неналичието на единение измежду водачите на Европейски Съюз доколко да се конфронтират с Путин. Но отравянето на Скрипал мина границата и европейските представители не можеха да го подценен, изключително отчитайки и съветската интервенция в Украйна, акцентира в. " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР