Тереза Мей планира да сключи двустранен договор с ирландското правителство,

...
Тереза Мей планира да сключи двустранен договор с ирландското правителство,
Коментари Харесай

Тереза Мей с нов план относно сделката за Брекзит

Тереза Мей възнамерява да подписа двустранен контракт с ирландското държавно управление, който да разреши да отпадне противоречивата мярка за ирландската граница от договорката с Европейски Съюз за Брекзит. Това написа в. " Сънди таймс ", който се базира на сътрудници на английския министър председател, съобщи Ройтерс.

Според източниците подобен контракт ще помогне да се преодолее съпротивата против проекта за Брекзит на бунтовниците в Консервативната партия и на Демократичната юнионистка партия (ДЮП), която поддържа държавното управление на малцинството на Мей.

Много консерватори и ДЮП са срещу наредбата в договорката по развода, която съгласно Европейски Съюз е гаранция, че няма да има твърда граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия.

В същото време главната опозиционна мощ във Англия, Лейбъристката партия, даде обещание да продължи да упорства за предварителни парламентарни избори за излизане от задънената улица за Брекзит. Тя също по този начин остави отворена опцията да поддържа нов референдум за участието на страната в Европейския съюз.

Във вторник английският министър председател реакционер Тереза Мей претърпя съкрушително проваляне в Камарата на представителите, която отхвърли с огромно болшинство контрактуваното от нея съглашение за Брекзит. На идващия ден долната камара на английския парламент въпреки всичко отхвърли импортирания от лейбъристите избор на съмнение против Мей, написа " Монитор ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР