Тереза Мей отива отново в Брюксел за среща с лидерите

...
Тереза Мей отива отново в Брюксел за среща с лидерите
Коментари Харесай

Тереза Мей отива отново в Брюксел за среща с лидерите на ЕС

Тереза Мей отива още веднъж в Брюксел за среща с водачите на Европейски Съюз
Британският министър председател Тереза Мей през днешния ден още веднъж отива в Брюксел за среща с водачите на Европейски Съюз, с цел да се опита да откри метод да избегне Брекзит без съглашение. Тя има единствено 50 дни, с цел да реализира това, а упованията за визитата са много скромни, написа Агенция Франс Прес.

Президентът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи пред кореспонденти, че Тереза Мей знае и приема обстоятелството, че Европейски Съюз няма да отвори още веднъж съглашението за договаряния.

Доналд Туск, който съставлява държавните управления на Европейски Съюз като глава на Европейския съвет, провокира разгорещени полемики на Острова, като жигосах про-Брекзит политиците, че „ неразумно са се провалили в планирането “.

„ Чудя се по какъв начин наподобява това особено място в пъкъла, което е предопределено за тези, подкрепящи Брекзит без даже и да имат и най-малкия проект по какъв начин да го създадат безвредно “, съобщи Туск.

На конференция Юнкер не употребява същия език, само че внимателно поддържа забележката на Туск. Председателят на Комисията обаче повтори предизвестието, че съглашението за овакантяване и защитната уговорка, която ще резервира границата сред Ирландия и Северна Ирландия отворена даже и без комерсиална сделка, към този момент е подписано и няма да бъде променяно.

„ Тя знае, че Комисията не е подготвена да отвори още веднъж тематиката “, съобщи ЮНкер след диалози с ирландския министър председател Лео Варадкар, който също настоя, че защитната уговорка е нужна.

Позицията на Брюксел подхрани страховете, че Англия ще излезе от Европейски Съюз без съглашение на 29 март. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР