Тереза Мей обмисля дали да подаде оставка, ако изгуби ключово

...
Тереза Мей обмисля дали да подаде оставка, ако изгуби ключово
Коментари Харесай

Би Би Си: Тереза Мей е готова да хвърли оставка

Тереза Мей обмисля дали да подаде оставка, в случай че изгуби основно гласоподаване за Брекзит идващия месец. Правителството възнамерява гласоподаване, отнасящо се за митническия съюз, което ще бъде считано за избор на доверие за премиера на Англия, оповестява Би Би Си.
Висш държавен източник отхвърли гласуването да се преглежда като избор на доверие.
Въпреки, че официално няма да е по този начин, това ще бъде сигнал към депутатите на Мей, че тя е подготвена да заложи поста си за това Англия да излезе от всевъзможен тип митнически съюзи.
Информацията се появява сега, когато в английския парламент текат яростни конфликти за това дали страната би трябвало да остане в митническото съглашение с Европейски Съюз след напускането на съюза.
„ Няма да оставаме в митническия съюз или да се причисляваме към някакъв митнически съюз “, обявиха изрично от държавното управление през вчерашния ден.
Група членове на Народното събрание са инициирали гласуването, пробвайки се да наложат мнението си, че Мей не би трябвало да отстъпва при договарянията с Европейски Съюз и да упорства да остане в съглашението.
„ Доколкото знам, позицията на премиера беше доста ясна. В няколко речи тя съобщи ясно, че Обединеното кралство ще напусне единния пазар и митническия съюз “, съобщи Сами Уилсън от Демократичната юнионистка партия.
„ Това е единственият метод да имаме чиста разлъка и да се възползваме от всички облаги от напускането на Европейски Съюз. Тя (Мей) би трябвало да има поради, че има забележителна част в нейната лична партия, която няма да търпи никакво отклоняване от държавната политика “, добави той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР