Тереза Мей изпълнява танца на умиращия лебед. Нейната позиция става

...
Тереза Мей изпълнява танца на умиращия лебед. Нейната позиция става
Коментари Харесай



Тереза Мей изпълнява танца на умиращия лебед. Нейната позиция става все по-трудна. Това за

" Тереза Мей извършва танца на умиращия лебед. Нейната позиция става все по-трудна ". Това съобщи в предаването " Преди всички " политологът Илия Марков от Института за европейски политики. " Тя е призована да води една партия, която е надълбоко разграничена и се пробва да пази позиция, която тя не поддържа, тъй като се знае, че Мей беше един от хората от Консервативната партия, които бяха срещу излизането на Англия от Европейския съюз ", посочи Марков.
Според него при Брекзит губят и двете страни - и Великобритания, и Европейски Съюз. " Доста по-негативни ще са следствията за Великобритания, изключително при така наречен " хард Брекзит " - при излизане без договорка, тъй като те не са готови за редица неща, които ще се случат. " Това, което контракти Мей е едно отсрочване във времето на договарянията, защото Англия остава в единния пазар, остава в митническия съюз и се слага един период от към 2 години, в който да се договорят всички съответни условия ", добави той.

Политологът предвижда, че, в случай че Тереза Мей подаде оставка, ще се изострят боричканията в Консервативната партия, които към този момент са забележими. " Има няколко центъра, които се пробват да изтеглят чергата към себе си - един от които е Борис Джонсън, който е прочут с това, че беше написал две писма с позициите, които ще пази, според от позицията на Дейвид Камерън. Ако Камерън беше защитил позицията за излизане от Европейски Съюз, Джонсън щеше да е за оставане. Той е човек, който се грижи само за своята кариера ", разяснява Марков.

Интервюто на Лора Търколева с Илия Марков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР