Терен на метрологичния институт в софийското село Герман ще бъде

...
Терен на метрологичния институт в софийското село Герман ще бъде
Коментари Харесай

Държавен терен в с. Герман се подготвя за индустриална зона

Терен на метрологичния институт в софийското село Герман ще бъде вкаран в капитала на държавната Национална компания " Индустриални зони ", реши държавното управление на съвещанието във вторник.

Имотът е с повърхност 19.5 дка и върху него има седем здания, които са били употребявани от Българския институт по метрология, само че той към този момент не се нуждае от тях.

Сега той ще бъде вкаран като непарична вноска в капитала на компанията, разрастваща индустриалните зони у нас. Целта е на него да бъдат привлечени вложители за създаване на производства или различен вид действия в тази зона.

Правителството също по този начин е предоставило на Министерството на здравеопазването парцел от 4.7 дка във Велико Търново, на който да се построи център за профилирана здравно-социална грижа за деца с увреждания с нужда от непрекъснати медицински грижи, който се финансира по европроект.

С друго решение кабинетът одобри преобразуването на постройките на Аграрно-техническата професионална гимназия в Златица и на Професионалната гимназия по лозарство и винарство " Хр. Ботев “ в Перущица в общинска благосъстоятелност. Причината е, че образователните заведения, които до момента са били в системата на земеделското министерство, стават общински.

" Български пощи “ пък получи правото да продаде посредством търг парцели във Варна, Търговище и Павликени. Това са шест жилището с повърхност сред 40 кв. м и 100 кв. м и гараж от 19 кв. м, които не са нужни за главната активност на сдружението. С продажбата им ще бъдат осъществени доходи, нужни за осъществяване на бизнес проекта на " Български пощи “, показват от държавната пресслужба..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР