Терапията в болнична среда с кортикостероиди временно потискат заболяването, след

...
Терапията в болнична среда с кортикостероиди временно потискат заболяването, след
Коментари Харесай

COVID-19 обостря симптомите на псориазис

" Терапията в болнична среда с кортикостероиди краткотрайно потискат болестта, след което то се демонстрира в напреднал етап. " Това сподели за DIR.BG доктор Иванка Димитрова, която повече от 30 години посвещава практиката си на лекуването на псориазис.

- Д-р Димитрова, въздействат ли имунизациите на псориазиса?
- Като автоимунно заболяване, каквото е псориазисът и псориатичният артрит, имунизирането на пациентите не оказва неподходящо въздействие върху симптоматиката им. Това не е по този начин обаче при боледуване от COVID-19. Сред моите пациенти, огромна част от които отхвърлиха да се имунизират и които се разболяха, следя отчетливо утежняване на положението им. Терапията в болнична среда с кортикостероиди краткотрайно потискат болестта (знаете, че класическият метод е тъкмо с тези медикаменти), след което то се демонстрира в напреднал етап, каквито са и резултатите след дълго отнасяне с кортикостероидна терапия през кожата.

- Как въздейства антибиотичното лекуване на признаците на псориазис. Знаем, че в болнична среда пациентите от COVID-19 се лекуват с антибиотик?
По принцип един от " пусковите " механизми, посредством които се демонстрира заболяването, изключително в детска възраст, е несъразмерната приложимост на антибиотици. Протоколите за лекуване на COVID-19, които следим и при домашно лекуване и от време на време редуват повече антибиотици, не вършат изключение. Пациенти, които са в развой на терапия от псориазис и при които се постанова да стартират лекуване с антибиотици, без значение дали поради коронавирусната зараза или по друга причина, отчетливо се утежняват.

- Вашата процедура надвишава към този момент 30 години. Какво разбрахте в този интервал за заболяването и за лекуването си, което няма опция в обичайна медицина у нас и по света?
- Някога, когато разработвах лечението за псориазис и първия пациент си бях аз самата, действах интуитивно и мултимодално - употребих разнообразни литературни източници върху разнообразни лечебни специалности и синтезирах цялата информация въз основата на някаква своя логичност, която следвах. 30 години по-късно, при актуалното научно знание за работата на имунната система и автоимунитета, разбирам, че методът ми е бил в посока автоимунна терапия. Това, което аз правех въз основата на емпиричните ми проследявания и опит в миналото, и се удивлявах на безапелационните резултати, към този момент има свое научно пояснение и това прави работата ми доста по-спокойна и безапелационна. За страдание, формалната медицина се води по европейски или интернационалните рекомендации (гайдлайни) и двете публични лечения (на плакатния псориазис и на псориатичния артрит) не лекуват псориазиса и след време утежняват положението на пациентите.

 Снимка: Личен архив

- С какво се разграничава Вашата терапия?
- Аз употребявам лекарствени средства от общата медицина, чиято композиция и доза спомага на организма да възвърне нарушените механизми, заради които е зародило болестта. Само по себе си нито едно от средствата, които употребявам, не е ориентирано съответно за лекуване на псориазис, а резултатът идва от използване на цялостната скица, на целия лечебен способ. Поведението ми е мултимодално и по тази причина е сполучливо. Не се занимавам с угнетяване на възпалителния развой, а с лекуване и възобновяване на организма.

Другото друго при мен е, че изрично изключвам морелечението и излагането на кожата на слънчеви лъчи или в изкуствена среда - с ултравиолетови лъчи. Този способ бе необятно известен в предишното, само че в дълготрайна вероятност се оказва увреждащ. Кортикостероидите и биологичните лечения също нямат място в моето лекуване.

- При използването на биологични средства за лекуване на псориатичен артрит има лист със странични феномени. Кортизонът при мазане на псориатичните плаки също има свои опасности. При вашият способ има ли страничните резултати?
- Моята терапия няма такива, тъй като тя контролира процеси в целия организъм и има възстановяваща функционалност, не потискаща, както прави обичайна терапия. Не единствено това, само че и редица други положения, които съпътстват главната болест псориазис или са със подобен генезис, се усъвършенстват, както и редица други автоимунни болести.

Повече за лечението на доктор Димитрова можете да намерите тук:

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР