Терапия с моноклонални антитела ще бъде одобрена в България. Това

...
Терапия с моноклонални антитела ще бъде одобрена в България. Това
Коментари Харесай

Вкарваме терапия с моноклонални антитела, планът за ваксинация - провал

Терапия с моноклонални антитела ще бъде утвърдена в България. Това заяви на брифинг в Министерството на здравеопазването зам.-министърът Димитър Петров по време на представянето на

По думите му това е характерна терапия, която се ползва до 7-8 ден от болестта, особено обаче единствено за две групи хора - такива, които има угнетен имунитет, и при хора, които не могат да бъдат имунизирани. Очаква се до септември да бъдат регистрирани трите типа лечения . Договорената цена е отвън 50% от тази на Европейска комисия, разясни той.

За поддръжка на болничната помощ се плануват и , както и основаване на запас от най-необходими лекарства, за които при вълна от ковид се получава недостиг, като да вземем за пример хепарини, ниско молекулни, кортикостероиди и съществени антибиотици.
 Планът при последваща Коронавирус вълна - 4-степенна цветова канара и по области
Планът при последваща Коронавирус вълна - 4-степенна цветова канара и по области

В момента страната ни се намира в зелената зона

Министерство на здравеопазването ще организира процедура, няма да се купуват безредно и ще се търсят медикаменти с по-дълъг период на валидност. Зам.-министърът заяви, че сега в страната има хидроксихлорин в големи количества, чийто период изтича 2021-2022 година и няма по какъв начин да се употребява.

В Министерство на здравеопазването служебният здравен министър Стойчо Кацаров призна за , направен от държавното управление на премиера Бойко Борисов. По думите му той в никакъв случай не е изпълняван, през четирите етапи не са имунизирани хората в тях - учители, лекари и различен. В момента заради изобилието на ваксини не се постанова проект, има задоволително ваксини. В рамките на месец могат да се имунизират два пъти повече хора в сравнение с до момента, сподели Кацаров.
 Разформироваха и щаба за имунизация
Разформироваха и щаба за имунизация

Създава се съвещателен съвет по ваксини
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР