Терапевтът Адамант Магомаев даде сведения какво представлява бърнаут.Експертът обясни, че

...
Терапевтът Адамант Магомаев даде сведения какво представлява бърнаут.Експертът обясни, че
Коментари Харесай

Какво представлява бърнаут и как да го разпознаем

Терапевтът Адамант Магомаев даде сведения какво съставлява бърнаут.

Експертът изясни, че терминът " бърнаут " е въведен от американския психиатър Хърбърт Фройденбергер през 1974 година , до момента в който следи хора, работещи на няколко работни места. Сред признаците на това положение могат да се разграничат изтощението, желанието за разграничаване от работа и появяването на цинизъм и равнодушие. Човек престава да изпитва емпатия към сътрудници, възпитаници, пациенти.

Ключова роля в развиването на бърнаут играе количеството работа, която се разпорежда на човек.

„ С други думи, прочувствено прегаряне е термин, който може да се употребява единствено в подтекста на специалност, отвън професионалната активност, уви, няма подобен термин “, изяснява лекарят в коментар за argumenti.ru.

Повечето хора (68%) считат, че съществуването на спортни секции в офиса ще помогне за понижаване на напрежението и повишение на успеваемостта , оповестява РИАМО.

Бърнаут на работното място е много постоянно срещано събитие, изключително измежду офис чиновниците. Възниква вследствие на прочувствено пресилване, което в действителност е непрекъснат сателит на жителите на по-големите градове.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР