Тепърва в съда ще се разглеждат дела – поради самото

...
Тепърва в съда ще се разглеждат дела – поради самото
Коментари Харесай

Съдия Георги Ушев се опасява, че политици може да атакуват съда чрез медиите

" Тепърва в съда ще се преглеждат каузи – заради самото му естество, против депутати, против политици, против кметове. Тези лица са членове на политически партии, които употребяват голям медиен запас, този запас, когато не са удовлетворени от това определение ще бъде употребен против съда, с цел да се инспирират кавги, с цел да се изкарват тези подсъдими герои. " Това сподели ръководителят на апелативния профилиран съд Георги Ушев.
Припомняме, че поради изявления, в които се показват подозрения за преднамереност при блокиране на освобождението на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, Върховният касационен съд стартира инспекция по случая. Според магистратите от Върховен касационен съд, сътрудниците им са позволили ред неточности и престъпления в тази ситуация от 16 ноември.
Ушев обаче изрично не е склонен.
" Законът споделя, че тези избрания на Специализирания углавен съд (СНС) се извършват неотложно, в случай че спецсъдът не постанови друго или горната инстанция не дефинира друго. Когато СНС постановява друго, той го прави незабавно в същото определение, нашето мнение в Апелативен профилиран углавен съд (АСНС) е, че ние допустимо най-бързо би трябвало да решим при съществуване на частен митинг, " изясни съдията.
Според него предписанията на Върховен касационен съд да се изчака кадърен протокол от съвещанието и да се съберат мнения от страните в 7-дневен период би означавало обезсмисляне на самата процедура – до момента в който се реши дали решението на долната инстанция би трябвало да се спре, горната към този момент ще е време да се произнася.
Ушев уточни, че от АСНС са желали мнението на Висшия правосъден съвет дали при инспекцията от Върховен касационен съд става дума за преднамерено отношение и опит за напън върху съда точно тъй като тя е пристигнала преди окончателното решение за мярката на Иванчева:
" При сходни условия не е осъществявана такава инспекция – до момента в който съдиите си преглеждат мярката, делото се взема, с цел да се ревизира по медийни изявления. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР