Тепърва ще се увеличават случаите на зараза, а смъртните случаи

...
Тепърва ще се увеличават случаите на зараза, а смъртните случаи
Коментари Харесай

Математик предвижда от един до два пъти увеличение на смъртността от COVID-19 в България

Тепърва ще се усилват случаите на болест, а смъртните случаи порастват през идващите 14 дни. Следващият месец ще се види резултатът от взетите ограничения. Без строги ограничения за интервал от 3 седмици няма по какъв начин да се оправим с рецесията. Това съобщи учителят-математик Петър Велков.
По думите му, в този момент следим смъртността от COVID-19 във времето към 1 ноември. Затова той чака смъртността да се усили един до два пъти в границите на две седмици. Според него, като нищо и в този момент има по 200 смъртни случая дневно, само че статистиката не ги обгръща.
 Първата седмица на ноември с рекордна смъртност от 5 години насам Първата седмица на ноември с рекордна смъртност от 5 години насам
Със своите 3 179 смъртни случая първата седмица на ноември бие 5-годишен връх, заяви Националният статистически институт. Досега рек...
Колкото повече се бавим, толкоз повече време ще отнеме на локдауна, с цел да забележим резултатът от него, предизвести Велков. По думите му, в началото числата няма да спрат да порастват, чак след най-малко няколко дни ще има плато и след това спад.
Пред Българска национална телевизия Велков предизвести, че би трябвало да се лимитират фамилните контакти, тъй като фамилната среда е главен фактор за разпространяване. Другият проблем е ходенето на учебно заведение – при толкоз висока заболеваемост, учебните заведения са ускорител на пандемията, съобщи математикът. Особено по-големите възпитаници придвижват вируса повече от възрастните хора, и то безсимптомно, сподели още той.
Системите се възвръщат с хора, предизвести Велков за какво би трябвало локдаун. Сега умират медици и учители, доста от които се заразяват от пациенти, възпитаници, даже от децата си, посочи той.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР