Тепърва ще се изясняват причините за този ужас, който се

...
Тепърва ще се изясняват причините за този ужас, който се
Коментари Харесай

Кметът на Перник: Маркировката на мястото на трагедията не е добра, установени са пропуски

Тепърва ще се обясняват аргументите за този смут, който се случи на територията на нашата община. Това разяснява пред Българска национална телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров.

" Такъв смут аз не съм виждал. В нашата страна много постоянно се случват такива произшествия, много постоянно подценяваме обстановките. Във всяка една такава покруса, много постоянно е отговорен лидерът, човешката неточност ", счита Владимиров.

Той призна, че секторът на случая е тежък и затова, не трябва да се подценява. Една спомагателна сигнализация в този сектор няма да е непотребна, само че дано специалистите да си кажат мнението, добави Владимиров.

Такова мнение изрази и ръководителят на неправителствената организация Диана Русинова.

" Множество проблеми с пътната маркировка и защитните уреди откриха специалисти от Европейския център за транспортни политики при измервания на терен след тежката злополука на Автомагистрала " Струма ", сподели тя.

Измерванията през вчерашния ден посочили, че котешките очи в този пътен сектор са корозирали, а светлоотразителността им е нулева - т.е. през нощта те не се виждат. Степента на задържане на еластичнтата ограда е много ниска. Пътната маркировка в обособени сектори липсва, а в други е с много ниски светлоотразителни качества и на процедура на мрачно е невидима, сподели още Русинова.

Типът мантинела, завършващ с по този начин наречената " рибешка опашка " пък е рисков и непризнат от пътните специалисти по света като в Германия, да вземем за пример, даже е неразрешен, добави Русинова. Тя посочи, че има други типове мантинели с осъвременени уреди като буфери, терминали и по този начин нататък, които при удар се свиват като хармоника и биха могли да задържат транспортно средство.

Според ръководителят на Европейския център за транспортни политики е необичайно за какво е проектирано уширение в крива на пътния сектор.

Русинова съобщи още, че от през вчерашния ден са получили над 100 сигнала от жители, които се оплакват тъкмо от този сектор на Автомагистрала " Струма ", както и от насрещното пътно платно, където пък има противоположни виражи.

Според нея в България има систематичен проблем и страната не е в положение да обезпечи пътна сигурност, нито да съблюдава уговорките си към европейското законодателство.

Тя прочете сигнал от чиновник на ДАИ, съгласно който дежурните инспектори били инструктирани да не попречват излизащите нелегално на автомагистралата камиони от близка кариера.

От организацията щели да пратят сигнала в прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР