Тепърва ще обсъждаме мерките, най-късно в четвъртък ще вземем решение.

...
Тепърва ще обсъждаме мерките, най-късно в четвъртък ще вземем решение.
Коментари Харесай

Сачева: До четвъртък ще бъде решено дали да се отпуснат мерките

Тепърва ще обсъждаме ограниченията, най-късно в четвъртък ще вземем решение. Нямаме мотив да сме огромни оптимисти. Имаме известно преодоляване на смъртните случаи, само че са нежни трендовете за разпределяне на ограниченията. Това сподели пред общественият министър Деница Сачева.

" Отпускането зависи от здравните данни. Нагласите на множеството членове на кабинета са да се стартира поетапно отваряне, а не да има цялостно отваряне след 21 декември ", посочи още Сачева. 

Министър Сачева разгласи, че ще се имунизира против COVID-19, откакто е трансформирала мнението си за медикамента. „ Аз по-скоро ще се имунизирам. Промених мнението си, откакто се срещнах с някои обстоятелства към имунизацията. Първоначално мислех, че би трябвало да бъда по-внимателна, само че в този момент съм уверена, че би трябвало да се имунизирам ”, добави тя.

Фаза 2 в проекта за имунизиране ще се провежда и взаимно със общественото министерство и общините. " 15 000 души са тези, които би трябвало да бъдат имунизирани в домове и 10 000 са чиновниците в тази група от домовете, които също ще бъдат имунизирани ", разясни министърът.

За ноември безработицата е 6,7%, посочи общественият министър и добави, че по-високи проценти се чакат през декември. 228 765 са записаните безработни, което е с 8000 повече от началото на декември.

От антикризисните ограничения на властта, в това число тези за опазване на заетостта, топъл обяд и патронажна грижа, отрасловият министър разгласи, че се възползват близо 1 милион души.

" Някои от обществените ограничения ще продължат да важат през цялата последваща година. Такава ще е помощта за родителите на деца, които учат отдалечено. Мерките 60/40 и 80/20 са обезпечени до месец март. Ще стартира разискване със обществените сътрудници да се удължат до края на юни или отчасти за съответни бизнеси, за които възобновяване ще е по-трудно. До този миг за бизнеса през Министерството на труда и обществената политика и Министерството на стопанската система са изплатени близо 1.2 милиарда лв.. Това, което даваме е оптималното, което можем да си позволим като страна ", сподели още общественият министър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР