Тепърва предстои да се запознаваме с детайлите на бюджета. Днес

...
Тепърва предстои да се запознаваме с детайлите на бюджета. Днес
Коментари Харесай

Георги Георгиев за проектобюджета на София за 2024 г.: Не виждаме в него амбиция и размах

Тепърва следва да се срещаме с детайлите на бюджета. Днес всички политически групи ще бъдем в залата на общинския съвет на работна среща, с цел да обсъдим с кмета какво има и какво няма в бюджета. Ние настояваме да бъде излъчено обществено, с цел да могат жителите да видят процеса, по който се приготвя бюджета. Това към този момент наподобява като бюджет на неизпълнените, на забравените обещания на кмета, обещанията, които са заметени под килима. Не виждаме в него упоритост и обсег. Виждаме повече от 50% от парите са София държавна прехрана. Нещо, което до момента не се е случвало. Така разяснява проектобюджета на столицата за 2024 година в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

По думите му огромна част от плановете са стартирани от Йорданка Фандъкова.

„ Обещаваше се корпоративен обсег, повече упоритост, а виждаме понижаване на личните доходи. Вместо обещанието на господин Терзиев, че ще усили с над 100 млн., до 300 млн. лева несъбраните налози, в действителност има спад с няколко милиона лв. на приходите. Това не е упорит старт “, уточни Георгиев.

„ Големият проблем е с градския превоз. Знаете, че през последните 4 години ние успявахме макар коронавирус рецесията и повишаването на горивата, да усилваме всяка година заплатите в градския превоз, тъй като хората работят при тежки условия. Има доста обещания, обаче в бюджета го няма. В него тези 40 млн. лева, за които приказва господин Терзиев, тези 15% просто ги няма “, сподели още общинският консултант от ГЕРБ-СДС.

„ За възпитаници и студенти изтича отстъпката, която страната покриваше на общините. От 1 февруари ще нарастнат за 63 хиляди възпитаници и студенти месечните карти за градски превоз с към 5 лева Не се планува повдигане на цените на картите и билетите “, сподели Георгиев.

„ Спаси София “ е единствената от триглавата ламя, която от заран до вечер споделя: „ Не желаеме нищо общо с ГЕРБ “, тъй че – да, това са хората, които стопират процеса. И се надяваме кметът Терзиев да стъпи на врата на Борис Бонев. Той би трябвало в личната си къщурка да ги подреди всичките партии и обединения, тъй като пък те са сключили един брак по сметка преди изборите и в този момент би трябвало да си платят “, заключи Георгиев.

https://www.24chasa.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР