Теорията за половата идентичност в училищата застрашава благосъстоянието на децата

...
Теорията за половата идентичност в училищата застрашава благосъстоянието на децата
Коментари Харесай

Политиките на самоидентификация застрашават психиката на децата

Теорията за " половата еднаквост " в учебните заведения заплашва благосъстоянието на децата - твърди се в разрушителен отчет.

В него се споделя, че учителите разрешават на учениците да сменят имената или униформите си, без да предизвестяват родителите или експертите, и изоставят еднополовите тоалетни и съблекални.

Твърди се, че политиките на " самоидентификация " могат да значат, че родителите откриват, че детето им е минало в различен пол, едвам когато получат писмо, в което се показват новото име и местоимения.

В множеството междинни учебни заведения, изследвани от мозъчния концерн Policy Exchange, се преподава и оспорваната доктрина, че хората имат полова еднаквост, която може да се разграничава от биологичния им пол.

Шокиращите констатации ще окажат нов напън върху Министерството на образованието най-накрая да издаде насоки за шефовете на учебни заведения по отношение на транссексуалните възпитаници и да приключи поръчания от министър-председателя обзор на това какво се преподава в часовете по полово обучение. 

В отчета се споделя, че учителите разрешават на учениците да сменят имената или униформите си, без родителите или експертите да бъдат предизвестени. В предговора към отчета Роузи Дъфийлд - депутатката от лейбъристката партия, подигравана от личните си сътрудници за това, че пази правата на дамите - написа: " Поколение деца са подведени, тъй като одобрените стандарти за отбрана са компрометирани.

Училищният личен състав към момента чака публични насоки по отношение на разпоредбите за отбрана на транссексуалните възпитаници, четири години откакто деятели за първи път сигнализираха за това.

От 2019 година насам родители и училищен групи се оплакват, че са държани в незнание по отношение на половите желания на децата им.

Сред тях е и Алиансът за безвредни учебни заведения, който твърди, че " децата са били ощетени " от забавянето на препоръките.

Миналата година тогавашният министър на образованието Надим Захауи даде обещание пред депутатите, че ще работи върху насоки за транссексуалните за учебните заведения. 

Тя даде обещание да разгласява консултативния документ дружно с плана за насоки в края на пролетта.

Таня Картър от Алианса за безвредни учебни заведения съобщи, че общественото следствие е " доста закъсняло " и дефинира обстановката като " просто безредна ".

" Направен е съдбоносен опит да се отхвърлят тези опасения, като се допуска, че сходна процедура се случва единствено в няколко междинни учебни заведения. Policy Exchange разкрива действителността, че тази идеология е необятно публикувана в междинните учебни заведения ".

" Това държавно управление провали децата, като разреши на партийните убеждения да се вкоренят в просветителната система. В същото време опозицията не съумя да ги подведе под отговорност ".

В отчета се изброяват условията, наложени на учебните заведения, като да вземем за пример да имат " избран началник по въпросите на закрилата ", да работят със препоръките и здравните служби и да не дават обещание дискретност на децата.

В отчета се цитират правила, съгласно които за децата се поставят най-хубави грижи, " когато родителите им играят пълноценна роля в живота им ", и се цитират публични насоки, съгласно които родителската отговорност включва " предоставяне на име на детето и единодушие за смяна на името " и " единодушие за здравното лекуване на детето ".

Policy Exchange твърди, че " правилата на протекция постоянно се подценяват в доста междинни учебни заведения, които подценяват своите отговорности и правила за протекция в интерес на набор от оспорвани убеждения по метод, който рискува да заплаши благосъстоянието и сигурността на децата ".

Използвайки Закона за независимост на информацията, откривателите на организацията са попитали 304 междинни учебни заведения в Англия какви са техните политики във връзка с децата, които се разпознават като противоположния пол, и във връзка с смяната на имената, местоименията, прическите и униформите.

От 154-те учебни заведения, които дадоха отговор, единствено 39 обявиха, че ще осведомят родителите незабавно щом възпитаник изрази предпочитание да смени пола си, а 87 обявиха, че няма да го създадат.

Едно учебно заведение твърди, че Законът за равенството значи, че личният състав няма да осведоми родител или аставник за " транссексуални или транссексуални въпроси без единодушието на ученика ". В предговора към отчета депутатът от лейбъристката партия Роузи Дъфийлд заявява, че " едно потомство деца е подведено ".

Друг съобщи, че " би било нелегално " според Закона за отбрана на персоналните данни да се споделят " имена, местоимения и транссексуален статус с родителите ". 

Само 75 от учебните заведения са декларирали, че техният избран началник по въпросите на закрилата или медицински експерт ще бъдат осведомени за възпитаник, който желае да смени пола си.

Запитани дали имат система за самоопределение на половата еднаквост, 54 дават отговор, че имат. Запитани по отношение на преподаването, 104 учебни заведения са дали отговор, че преподават концепцията, че хората имат полова еднаквост, която може да се разграничава от биологичния им пол.

Около едно от всеки пет учебни заведения не разполагат с разнообразни съблекални за момчета и девойки, а 60% декларират, че нямат спортни класове за един пол.

Депутатът от Консервативната партия Марк Дженкинсън съобщи: " Този отчет разкрива суровата действителност, че някои учебни заведения постоянно слагат оспорваните убеждения за половата еднаквост над благосъстоянието на децата.

Джеф Бартън, общоприет секретар на Асоциацията на ръководителите на учебни заведения и колежи, съобщи: " Правителството към момента не е изготвило насоки за учебните заведения по отношение на поддръжката на възпитаници, които се разпознават като транссексуални или които слагат под въпрос своята полова еднаквост, макар че този въпрос се разисква от няколко години.

Говорител на Министерството на образованието съобщи: " Министърът на образованието работи в тясно съдействие с министъра по въпросите на дамите и равнопоставеността, с цел да изготви насоки за учебните заведения, по които скоро ще проведем съвещания.

" Извършихме обзор на законовите насоки за взаимоотношенията, половото и здравното обучение, което ще ни даде опция да разгледаме доказателствата и да дадем изясненост за това какво е уместно да се преподава в учебните заведения.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР